GÜNCEL

Henüz 14 aylıktı

Samsun'da doğuştan kalp hastası olan, yaklaşık 1.5 ay önce geçirdiği 4 saatlik ameliyatın ailesinin hastalığını yendiğini düşündüğü 14 aylık Zeynep Arzu, bu sabaha karşı yaşamını yitirdi

23 Ocak 2013 Saat: 11:32
Henüz 14 aylıktı
Henüz 14 aylıktı
Samsun'da doğuştan kalp hastası olan, yaklaşık 1.5 ay önce geçirdiği 4 saatlik ameliyatın ailesinin hastalığını yendiğini düşündüğü 14 aylık Zeynep Arzu, bu sabaha karşı yaşamını yitirdi.
Çarşamba İlçesi'nde 14 ay önce dünya gelen Zeynep Arzu'ya, götürüldüğü hastanede 'Fallot tetralojisi' (doğumsal kalp hastalığı) teşhisi konuldu. Sürekli ağlayan ve moraran bebek, 1.5 ay önce Samsun'daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada Yrd. Doç. Dr. Hacı Akar tarafından muayene edilen bebek ameliyata alındı. Yaklaşık 4 saat süren ameliyatla Zeynep Arzu hastalığını yendi. Ancak tedavi sırasında akciğerlerinde sıvı ve hava kaçağı meydana geldi. Bu sebeple akciğerine yaklaşık 1 ay önce göğüs tüpü takılan Zeynep bebek, bu sabaha karşı yaşamını yitirdi.
Hastanenin Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Deniz Yorgancılar, hastanın ilk ameliyatının başarılı geçtiğini söyleyerek, "Kalple ilgili hastalığını yenen hastamızın tedavisi sırasında akciğerlerinde problem ortaya çıktı. Göğüs tüpü takılarak akciğerindeki sıvı ve hava kaçağı tedavi edilmeye çalışıldı. Yaşadığı sıvı kaybına bağlı olarak kandaki elektrolitler olarak belirttiğimiz potasyum, sodyum ve kalsiyum değerlerlerindeki dengesizlik nedeniyle ani kalp durması sonucu hayatını kaybetti" diye konuştu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑