TURİZM

Hilton'dan Pamukkale'ye yatırım

Hilton'un Denizli'de arsa aldığı, termal tedavi ve kür merkezi konseptinde bir otel yapacağı bildirildi

27 Nisan 2014 Saat: 17:09
Hilton'dan Pamukkale'ye yatırım
Hilton'dan Pamukkale'ye yatırım

Birkaç yıldır Denizli'de termal otel için uygun yer arayan uluslararası oteller zinciri Hilton'un da geçen hafta Denizli'de 48 bin metrekare arsa aldığı öğrenildi.
Denizli'de termal sağlık turizmi ile ilgili yatırımları bulunan iş adamı Nihat Aracı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Denizli'nin çok büyük turizm potansiyeline sahip olduğunu belirterek, inanç ve sağlık turizmi yönünden önemine dikkati çekti.
Hilton otellerinin Türkiye yöneticileriyle 3 ay süren görüşmelerin ardından, Pamukkale'deki 48 bin metrekare arsasını bir hafta önce sattığını ifade eden Aracı, "Grubun daha önce bölgede yatırım yapma kararının olduğunu biliyorduk ama uygun ve istenen büyüklükte bir arsa sıkıntısı vardı. Arsanın turizme kazandırılması için kendileri ile görüştüm, uygun buldular. 350 yatak kapasiteli otel, termal tedavi ve kür merkezi konseptinde olacak. 16 ay gibi bir zamanda tamamlanacak merkezin Denizli'ye kazandırılmasından ve Hilton'un Denizli'de yatırım yapmasından mutluyum" dedi.
Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen de jeopolitik konumu itibariyle medeniyetlerin kesişme noktasında yer alan Denizli'nin en büyük ziyaretçi kaynağının, UNESCO dünya mirası listesindeki Pamukkale olduğunu ifade etti.

"2 bin 500 yıl önceki gibi termal turizmin merkezi olacak" 

"2 bin 500 yıl önce termal tedavi merkezi olan, o çağda insanların buraya gelmesine etken olan Pamukkale, yeni yatırımlarla termal sağlık turizminin merkezi olacaktır" diyen Şen, Pamukkale'ye yılda 2-2,5 milyon turistin geldiğini, bunların ancak dörtte birinin Denizli'de konakladığını hatırlattı. Yabancı misafirlerin Türkiye'de konaklama gün sayısının 8-9 gün olduğunun altını çizen Şen, bu sayının Denizli'de 1'e düştüğünü, yapılacak tesislerle Pamukkale'yi 4-4,5 milyon turistin ziyaret edeceğini söyledi.
Denizli'de sıcaklığı 36,5-240 santigrat jeotermal kaynaklar, enerji üretimi ve termal seraların yanı sıra sağlık turizmi için de önemli bir potansiyeli barındırıyor.
Eski çağlarda termal sağlık merkezi olduğu bilinen Pamukkale'nin Karahayıt bölgesinde TOKİ'nin kentsel dönüşüm çalışmaları yürüttüğü mevkinin yanında yapımı planlanan termal yatırımlar, burayı cazibe merkezine dönüştürdü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑