TATİL

Hindistan'da Mistik Bir Tatil : Agra

Hint-Moğol İmparatorluğu'nun eski başkenti olan Agra sizi mistik bir geziye davet ediyor.

24 Mayıs 2013 Saat: 19:21
Hindistan'da Mistik Bir Tatil : Agra
Hindistan'da Mistik Bir Tatil : Agra

Hindistan’da 28 Eyalet mevcut. Her eyaletin plakası ise kendi harflerini taşımaktadır. Nüfusun %80’inin Hindu olduğu ülkede çok sayıda farklı dil konuşuluyor. Hindistan’ın önemli kentlerinden biri olan Agra , 1526 - 1858 yılları arasında Hindistan'da hüküm sürmüş Babür İmparatorluğu, diğer bir deyişle Hint-Moğol İmparatorluğu'nun eski başkentidir.

Agra’ya ayak basıldığında ilk olarak gezilecek en önemli nokta Moğol imparatoru Ekber’in anıt mezarı olan Sikandra Fort. 1542–1605 seneleri arasında yaşamış olan Ekber, Hindistan'a hükmeden Babürlüler devletinin en büyük imparatorudur. Cengiz Han ve Timur'un soyundan gelen Ekber, 1556 senesinde daha 14 yaşındayken tahta çıkmıştır. 18 yaşına bastığı gibi iktidarı ele almış ve Hindistan’a egemen olmak için seferlere başlamıştır. Bu seferler tam 40 sene sürmüş,  1601 senesinde amacına ulaşmış ve Hindistan’ı ele geçirmiştir.
Ekber’in ömrü bu sarayın tamamlanmasına yetmemiştir. Ekber, 16 Ekim 1605’te Agra’da vefat etmiştir. Bunun üzerine oğlu Cihangir tarafından planların bazı bölümleri değiştirilerek tamamlanmış ve babasının anısına yapımını bitirdiği sarayı da babasının son mekânı olarak seçmiştir. Bu nedenle Ekber’inmezarı da bu sarayın içinde yer almaktadır.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑