SPOR

Hollanda galibiyeti sonrası flaş yorum: Tarih böyle yazılır

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ilk maçında ağırladığı Hollanda'yı 4-2 mağlup etti.

25 Mart 2021 Saat: 11:00
Hollanda galibiyeti sonrası flaş yorum: Tarih böyle yazılır
Hollanda galibiyeti sonrası flaş yorum: Tarih böyle yazılır

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ilk maçında ağırladığı Hollanda'yı 4-2 mağlup etti. 46. dakikada A Milli Takım farkı 3'e çıkardı. Umut Meraş'ın pasında topla buluşan Hakan Çalhanoğlu, uzak mesafeden şutunu çekerken, yerden de seken meşin yuvarlak kalecinin solundan ağlarla buluştu: 3-0.

Spor yazarları da bu karşılaşmayı çarpıcı ifadelerle değerlendirdi.

REHA KAPSAL - CESARET VE MEYDAN OKUMA
Böyle önemli turnuvalarda özellikle favori gösterilen rakiplere karşı alacağınız galibiyet ve puanlar gruptaki sıralamayı direkt etkiler. Hollanda Milli Takımı, Norveç ve bizimle beraber bu gruptan çıkmaya üç aday ülke takımı. Birbirleriyle oynayacakları maçlar, grubun kaderini belirleyecektir.
Hollanda, özellikle Ronald Koeman ayrıldıktan sonra, Frank De Boer'in gelişiyle ciddi manada oyun olarak geriye gitti. Antrenör yeterliliği tartışılan Frank De Boer'in başında olduğu bir Hollanda Milli Takımı ile oynamanın avantajını doğru bir şekilde kullandık. Oyuna ön alanda baskı yapıp, topun kurulumunu özellikle De Ligt ve Blind'e savunma başlangıcında kestik. İstekli oyun anlayışımız Burak'ın golünden sonra da topu rakibe verip sahayı hem enine, hem de boyuna daraltarak kalemize yakın alan parselizasyonunu doğru yapıp, taktiksel dizilime bağlı kalarak 75'inci dakikaya kadar fazla pozisyon vermeden götürmeyi bildik.

Türkiye'nin Hollanda galibiyeti sonrası flaş yorum: Tarih böyle yazılır

Savunmada özellikle Ozan Kabak ve Çağlar dengeli ve pozisyonlara bağlı bir şekilde yerleşim hatası yapmadan sahadaki duruşlarıyla güven verdiler. Okay'ın da savunmanın önünde hem yaptırdığı penaltı, hem de 45'inci dakikada çizgiden çıkardığı topla milli takım kariyerindeki hemen hemen en iyi maçını oynadığını söyleyebiliriz.

Hakan Çalhanoğlu, her zaman saha içinde oyuna kalite katan, akıl katan, rakip yarı alana oyunu taşıdığımızda en etkili hücum silahımız ve oyun güvencemiz. İkinci yarıda Hakan'ın golünden sonra maçı 3-0 yapınca 'Maç bitti' görüntüsüne girdik. Burada Hollanda'nın Klaassen ve Luuk de Jong gibi iki önemli silahının girmesiyle, topu da daha fazla rakibe bırakıp oynama anlayışımızın neticesinde iki gol yedik.

Türkiye'nin Hollanda galibiyeti sonrası flaş yorum: Tarih böyle yazılır

Burak Yılmaz, tartışmasız Milli Takım'ın 'ALFA' oyuncusu. Attığı goller kadar sırtı dönük oyunlarda topu tutup rakip yarı alanda kaldı, kendi yarı sahamıza gelip pas trafiğinin içinde akışı doğru bir şekilde sağladı. Son haftalarda kendi takımı Lille'de sakatlığından dolayı oynamasa bile kalitesini, zekası ve oyun bilgisiyle çok ekonomik olarak kullandı. Attığı frikik golü hem nefisti, hem de sıkıntıya giren A Milli Takım'ı rahatlattı. Her yaşında oyununu geliştiren görüntüsüyle, saha içi ve dışında Milli Takım'ın sosyal birlikteliğini sağlayan özelliğiyle Milli Takım'ın 'ALFA' oyuncusu Burak Yılmaz.Uğurcan Çakır da ligdeki başarılı performansını milli takıma taşıyıp kalede güven veren görüntüsüyle arkadaşlarını rahatlattığı gibi saha içinde onlara da güven aşıladı. Özellikle son dakikada kurtardığı penaltıyla, grup favorisi Hollanda karşısında ileride oluşabilecek ikili averaj konusunda Milli Takım'ın avantajı elinde tutmasını sağladı. Tabii bu oyunun çıkmasındaki en büyük faktörlerden biri de teknik direktörümüz Şenol Güneş.

Avrupa Şampiyonası elemelerinde grup kuraları çekildiğinde hedefi yüksek koyup, Avrupa Şampiyonası'na gittiğimiz gibi Dünya Kupası eleme kuraları çekildiğinde de bu hedefi ve iddiayı ortaya koydu Şenol hoca. Dünya Kupası'na gideceğimizi söyledi. Turnuvaların farklı oynandığını, bu dinamikleri lehine çevirebilecek potansiyel bir oyuncu topluluğumuz olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin Hollanda galibiyeti sonrası flaş yorum: Tarih böyle yazılır

TURGAY DEMİR - TARİH BÖYLE YAZILIR
Hollanda üç kez Dünya Kupası finali oynamış bir rakip. Mevcut kadrosundaki oyuncuların önemli bir bölümü, Liverpool, Juventus, Barcelona, Lyon, ManU gibi devlerde forma giyiyor…

Peki bunlar bizi korkuttu mu? Hayır! Burak Yılmaz'ın dediği gibi biz hiç kimseden korkmayız… Korkmadık da… Maçın başından itibaren, güçlü rakibimiz karşı rahat, özgüvenli ve yaptığımız işten keyif alarak oynadık. Burak Yılmaz tarih yazdı ve bunun üzerine benim Burak için başka bir şey yazmama gerek yok.

Türkiye'nin Hollanda galibiyeti sonrası flaş yorum: Tarih böyle yazılır

Eskiden onlar bu kadar rahat olurlardı, dün de aslında öyle havalı bir başlangıç yaptılar. Biz kaleye gitmek için zorlanırken onlar iki pasta kalemize gelebileceklerini gösterdiler.Sonra mı… Sonra bizim çocukların akıllarına kimseden korkmamaları gerektiği geldi. Bizimkilerin önemli bir bölümü de Avrupa'nın devlerinde forma giyiyorlardı ve özgüvenleri yerindeydi…Çağlar, Ozan, Burak müthiş oynadılar diyeceğim ama böyle bir detaya gerek yok çünkü tüm takım şahane oynadı. Çoğu maçta kaçırdıklarımızı bu kez attık. Burak ve Hakan'la durumu 3-0 yaptığımızda rakibimizin yaşadığı şaşkınlığı anlatamam.Fark üçe çıktıktan sonra oyunun şekli değişti. Şenol hoca 64'teki Yusuf- Caner değişikliği dışında bekledi… Sanırım iyiler arasından kimi çıkaracağını bulamadı ya da kıyamadı. Bu durum az kalsın 3-0'dan 3-3 olan Beşiktaş-F.Bahçe maçına dönüyordu ki, Kral Burak bir kez daha sahne aldı ve muhteşem bir frikikle maçı aldı, götürdü… O gol olmasa işi kotarabilir miydik, bilmiyorum.

Yorulan oyuncuyu değiştirmek, çok beklememek, sahaya taze kan sürmek gerek sevgili hocam… Skorlar çok çabuk değişebiliyor malum. Her neyse… Kupa 2022'ye iyi başladık. Darısı Norveç ve Letonya maçlarına…

Türkiye'nin Hollanda galibiyeti sonrası flaş yorum: Tarih böyle yazılır

FIFA 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde Hollanda'yı 4-3 mağlup eden A Milli Takım'ımız tüm Türkiye'yi sevince boğarken, Ay-Yıldızlılar'ın galibiyeti dış basında da büyük yankı buldu. Turnuva'nın organizatörü FIFA galibiyetimizi "Ev sahibi Türkiye, maçın çoğunluğunu kontrol aldığı gecede Burak Yılmaz liderliğinde Hollanda'yı devirdi" başlığıyla okuyucularına sundu. İşte A Milli Takım'ımızın nefis galibiyetinin dünya basınındaki yankıları...

Türkiye, Burak Yılmaz'ın hat-trick'i ile Hollanda'yı ezdi. Osmanlılar, Katar 2022'ye doğru yolculuğuna olabilecek en iyi şekilde başladı. Hollandalılar, 5. ölüm yıl dönümünde Johan Cruyff'u istedikleri gibi onurlandıramadı. Burak Yılmaz, hat-trick ile laleleri ezdi. (Marca)

Türkiye'nin Hollanda galibiyeti sonrası flaş yorum: Tarih böyle yazılır

Burak Yılmaz'ın hat-trick'i Türkiye'ye Hollanda karşısında tarihi bir galibiyet getirirken; Frank de Boer'in talebeleri, Davy Klaassen ve Luuk de Jong'un golleri sonrası geri dönüşte başarısız oldu. (Daily Mail)

Türkiye'nin Hollanda galibiyeti sonrası flaş yorum: Tarih böyle yazılır

Veteran kaptan Burak Yılmaz'ın hat-trick yaptığı maçta Türkiye, Dünya Kupası elemelerindeki ilk maçında Hollanda karşısında sahasında 4-2'lik galibiyete uzandı. (Yahoo Sport)

Türkiye'nin Hollanda galibiyeti sonrası flaş yorum: Tarih böyle yazılır

Burak Yılmaz, Dünya Kupası elemelerinde Hollanda karşısında yaptığı hat-trick ile yıldız gibi parladı. (beIN SPORTS)

Türkiye'nin Hollanda galibiyeti sonrası flaş yorum: Tarih böyle yazılır

Yılmaz, Hollanda'yı yıktı! Lille takımının forvetinin hat-trick'i, 3-0 yenik durumdayken sadece maçın sonlarına doğru tepki veren Hollanda karşısında Türkiye'nin zaferini kolaylaştırdı. Portakallar maç boyunca topa sahip olma ve hız ilkelerine sadık kalsa da, bu eleme grubunda söyleyecek çok sözü olan büyük bir Türkiye karşısında yetersiz kaldı. Hollanda'nın günü değildi. (AS)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑