GÜNCEL

HSYK'dan Sürpriz Atamalar

Yayımlanan kararname ile 471 hakim ve savcının görev yeri değişti, KCK ve Balyoz davalarının savcısı terfi aldı.

30 Kasım 2012 Saat: 18:54
HSYK'dan Sürpriz Atamalar
HSYK'dan Sürpriz Atamalar

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 30 Kasım 2012 tarihli Adli Yargı Kararnamesi'ni tamamladı. Kararnameye göre 471 hakim ve savcının görev yerleri değiştirildi.

KCK VE BALYOZ SAVCISINA TERFİ

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) Başkanı Fethi Şimşek, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirildi. Kck ve Balyoz davalarının savcısı Bilal Bayraktar ise Beykoz Başsavcısı oldu.

ADLİYELERİN BİRLEŞTİRİLMESİ

Ağırlıkla İstanbul'daki hakim ve savcılara yönelik atamaların yer aldığı kararnamede, ayrıca Kadıköy, Kartal, Üsküdar, Ümraniye, Pendik, Tuzla, Sultanbeyli Adliyelerinin birleştirme işlemlerinin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının belirleyeceği takvim kapsamında en geç 21 Ocak 2013 tarihine kadar yapılmasına karar verildiği kaydedildi.

Kadıköy, Kartal, Üsküdar, Ümraniye, Pendik, Tuzla, Sultanbeyli Cumhuriyet savcılıklarında ve mahkemelerinde bulunan dosyaların herhangi bir karara gerek kalmaksızın bulunduğu safhadan devam edilmek üzere İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesi'nce yetkilendirilecek İstanbul Anadolu Adliyesi mahkemelerine gönderilmesi, devir işlemleri gerçekleşinceye kadar cumhuriyet savcılıklarındaki ve mahkemelerdeki dosyalarla ilgili olarak mevcut işlemlerin aynen devam ettirilmesi kararlaştırıldı.

İstanbul Anadolu Adliyesi'ne atananlara ilişkin tebligatların hemen yapılmayarak taşınma işlemleri tamamlandıkça yapılması karara bağlandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑