KKTC

HUKUK SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Yüksek Mahkeme, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin UBP kurultayıyla ilgili kararına istinaf başvurusunu sonuçlandırdı.

24 Ocak 2013 Saat: 20:24
HUKUK SON SÖZÜ SÖYLEDİ
HUKUK SON SÖZÜ SÖYLEDİ
 21 Ekim 2012’deki UBP kurultayı divanının İrsen Küçük’ü genel başkan ilan eden kararını iptal etti; kurultayın ikinci turunun yapılması gerektiğine hükmetti. 
İrsen Küçük’ün genel başkan ilan edildiği kurultay divanı kararını iptal eden Yüksek Mahkeme, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin kurultayın 10 gün içinde tekrarlanması kararını da iptal etti. Buna göre kurultay, UBP tüzüğündeki düzenleme uyarınca yapılacak. UBP Tüzüğü’nün 28. maddesi uyarınca bu sürenin 1 hafta olduğu belirtiliyor. 
Yüksek Mahkeme, Kaza Mahkemesi’nin, ikinci tur oylamanın aynı delegelerle yapılması yönündeki kararını da hatalı bulup bozdu. 

KARARIN OKUNMASI 50 DAKİKA SÜRDÜ 

Narin Ferdi Şefik başkanlığında Hüseyin Besimoğlu ve Mehmet Türker’den oluşan Yargıtay Hukuk Mahkemesi’nin kararının okunması yaklaşık 50 dakika sürdü. Kararı Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik okudu. 
Mahkemede İrsen Küçük’ü Avukat Ergin Ulunay, Ahmet Kaşif’i ise Avukat Fuat Veziroğlu temsil etti. Kaşif’i destekleyen bazı UBP’li milletvekilleri ile her iki tarafın diğer avukatları da mahkemede hazır bulundu. 
Yüksek Mahkeme kararında, İrsen Küçük’ün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin kararına 20 konuda yaptığı istinafı 7 başlıkta inceledi ve çoğunu reddetti. 
Karar, Ahmet Kaşif ve taraftarları arasında sevinç yarattı. 

ULUNAY: BUNDAN SONRASI PARTİ YETKİLİ ORGANLARININ İŞİ 

İrsen Küçük’ün avukatı Ergin Ulunay kararı gazetecilere yorumlarken, Yüksek Mahkeme’nin UBP Tüzüğü’nün 28. maddesine göre, kurultay üye tam sayısının salt çoğunluğuyla seçim yapılması gerektiğine; salt çoğunlukla yapılmadığından İrsen Küçük’ün genel başkan ilan edildiği divan kararının geçersiz olduğuna karar verdiğini söyledi. 
Ulunay, mahkemenin, ancak bundan sonra ne gibi işlemler yapılacağını partinin yetkili organlarına bıraktığını kaydederek şöyle konuştu: 
“İkinci turun iki aday arasında yapılmasını emretmektedir ancak partinin yetkili organları bu durumda kurultayın toplanabilmesi için 5’te bir üyenin yazılı müracaatıyla ve 10 gün içinde yapılacak bir ikinci turla ve iki aday arasında seçim gündemiyle tekrar parti yetkili organlarının toplantıya çağrılması ve partinin kararlar üretmesi gerekmektedir. 
Yapılacak ikinci turda, 21 Ekim 2012’deki delegeler değil, yapılan değişikliğe tabi olarak, oy kullanılacak günde delegelikleri devam eden kişiler dolayısıyla yeni seçilen kişiler de oy kullanabileceklerdir.” 

GÖKTUĞ: AYNI DELEGELER EMRİ İPTAL 

Küçük’ün avukatlarından Güner Göktuğ ise, Yüksek Mahkeme’nin açıkladığı kararla, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin 10 gün içinde kurultayın tekrarlanması yönündeki emredici emrini, uygulanması mümkün olmadığı gerekçesiyle iptal ettiğini söyledi. Kurultayın aynı delegelerle yapılması kararının da iptal edildiğini ifade eden Göktuğ, “Şu anda mevcut delegelerle bir kurultay yapılması yönündeki istinaf talebimizi mahkeme kabul etmiştir” dedi. 
Kaşif ve avukatları daha sonra Avukat Fuat Veziroğlu’nun ofisinde basın toplantısı düzenledi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑