SİYASET

Hükümet tedbirlerini arttırdı

İmralı sızıntısından sonra Uludere raporu sıkı korumaya alındı

4 Mart 2013 Saat: 08:52
Hükümet tedbirlerini arttırdı
Hükümet tedbirlerini arttırdı
Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in 'raporlar basına sızması' uyarısından sonra ilk uygulama.
Alt Komisyon Başkanı İhsan Şener Uludere Raporu'nun çarşamba günü gündeme gelebileceğini açıkladı. Şener: "Rapor çoğaltılmayacak, dağıtılmayacak, okunacak" dedi.
Uludere Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, 14 aydır çalışılan ve aralık ayında biteceği duyurulduğu halde, hala açıklanmaması eleştiri konusu olan Uludere Raporu'nun, bu çarşamba günü görüşülebileceğini söyledi.
TBMM Başkanı Çiçek uyarmıştı
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, 22 Şubat'ta TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı'na gönderdiği yazıda, komisyonlarda yapılan çok önemli araştırmalar ve çalışmaların rapor haline getirildiğini ve bu raporların da sorunların çözümüne ışık tutucu ve yol gösterici olduğunu belirtti. Çiçek, şunları kaydetti: Zaman zaman söz konusu raporlar TBMM Başkanlığı'na sunulmadan kamuoyuyla paylaşılabilmekte ve basın tarafından çeşitli mülahazalara konu edilebilmektedir. Bu durum çeşitli sakıncalara yol açmaktadır. Bu nedenle komisyonunuz veya alt komisyonunuz tarafından üretilen raporların öncelikle ve ivedilikle TBMM Başkanlığı'na sunulması önem arz etmektedir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑