GÜNCEL

Hükümetin ‘100 Günlük Eylem Planı’ umutlandırdı... Banka tamam sıra faizde!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı ziyaret edip destek istemişti.

7 Ağustos 2018 Saat: 09:28
Hükümetin ‘100 Günlük Eylem Planı’ umutlandırdı... Banka tamam sıra faizde!
Hükümetin ‘100 Günlük Eylem Planı’ umutlandırdı... Banka tamam sıra faizde!

HÜKÜMETİN ‘100 Günlük Eylem Planı’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Açıklanan listede gayrimenkul ve inşaat sektörü için de önemli maddeler vardı. Bir süredir durgun bir dönemden geçen ve hükümetten destek talep eden sektör temsilcileri açıklanan maddeleri ‘ilk adım atıldı’ olarak yorumladı. Sektör temsilcileri geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı ziyaret edip, sorunlar ve çözüm önerileri için rapor sunmuştu. Bu raporda yer alan Emlak Bankası’nın aktif hale getirilmesi talebi karşılık buldu ve eylem planına girdi. Sektörün taleplerine karşın hızlı aksiyon alınmasının moral ve motivasyonu arttırdığını belirten Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, Emlak Bankası’nın 17 yıl sonra aktif hale gelmesinin önemli bir hamle olduğuna dikkat çekti.

Bakanlarla yaptıkları görüşmede Emlak Bankası talebinde bulunduklarını belirten Altan Elmas, “Emlak Bankası sektörün kredilendirilmesi için önemli bir hamle oldu. Yeni bir kaynak olarak kurumsal krediler sağlanacak. Belki imar barışından bir miktar kaynak da buraya aktarılabilir. Bunun dışında Emlak Bankası bir yatırım bankası gibi de çalışabilir. Kurulacak bir fon üzerinden işlem yapılabilir. Fon, piyasadan gayrimenkul alabilir, sukuk ve tahvil ihracı yapabilir. Bireysel emeklilik şirketleri de fona yatırım yapabilir” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑