GÜNCEL

Hulusi Kentmen'in İzmit'teki evi müze olacak

Türk sinemasının en önemli oyuncularından Hulusi Kentmen'in, bugün tarih koridoru olarak bilinen İzmit'in en eski yerleşim alanındaki evi müze olacak

22 Ekim 2019 Saat: 14:00
Hulusi Kentmenin İzmitteki evi müze olacak
Hulusi Kentmen'in İzmit'teki evi müze olacak

Yeşilçam'ın büyük ustası, milyonların sevgilisi Hulusi Kentmen'in çocukluğunu geçirdiği İzmit Veliahmet Mahallesi, Saatçi Ali Efendi Konağı'nın karşısında bulunan yıkılmak üzere olan ev müzeye dönüştürülecek. Ayakta güçlükle duran ev, yeniden yapıldıktan sonra müze olarak hizmet verecek.

İZMİT VE AKÇAKOCA İLKOKULU’NA GİTTİ

1912 yılının mayıs ayında, Hulusi Kentmen’in babasının Bulgaristan’ın Tırnova kentinden tayinin İzmit’e çıkması üzerine kente gelen aile bir süre bu evde yaşadı. İzmit’e taşınmalarının ardından İzmit ilkokulu’nda öğrenim görmeye başlayan Hulusi Kentmen daha sonra Akçakoca İlkokulu’na kaydını aldırmış ve öğrenimine bir süre de orada devam etmişti. Kentmen ailesinin İzmit’ten İstanbul’a taşınmasının ardından usta oyuncu, eğitim hayatını İstanbul’da tamamlamıştı. Kentmen ailesinden geriye ahşap ev kaldı. Şu an yıkılmış vaziyette bulunan ev, yeniden yapıldıktan sonra müze olarak hizmet verecek. Üzerinde haciz olan arsayı İzmit Belediyesi’nin satın almak istediği öğrenildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑