GÜNCEL

İBB eliyle korsan taksicilik

İstanbul Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu, İBB'nin birtakım şirketlere verdiği 'ticari araç ruhsatı'yla korsan taksiciliğin önünü açtığını belirterek, "Bu şirketler belediyeden aldıkları

3 Ağustos 2013 Saat: 11:22
İBB eliyle korsan taksicilik
İBB eliyle korsan taksicilik
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) korsan taksiciliğin önünü açan 'ticari araç ruhsatı' uygulamasını sert bir dille eleştirdi.

‘İŞ YAPAMAZ DURUMA GELDİK’

Semih Kaçanoğlu, İBB'nin, filo ve VIP taşımacılığı adı altında kurulan birtakım şirketlere verdiği 'ticari araç ruhsatı'yla korsan taksiciliğin önünü açtığını belirterek, "Biz İstanbul'un en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. Bünyemizde 18 bin taksi, 572 taksi dolmuş, 35 bin ise şoför var. Korsan taksicilerin çoğalmasıyla, taksici arkadaşlarımız iş yapamaz duruma geldi" dedi. Taksicilerin iş yapamaması nedeniyle zor durumda olduklarını ifade eden Kaçanoğlu, "Taksici esnafımız ekmeğini korsanla bölüşmeye mecbur bırakılmıştır" diye konuştu.

‘EKMEĞİMİZE ORTAK OLDULAR’

Kaçanoğlu, korsan taksilerin İstanbul'da özellikle havaalanı, üniversite ve otellerin yoğun olduğu bölgelerde faaliyet gösterdiğini belirtti. Kaçanoğlu, "İstanbul'daki yüzlerce otele bağlı taksi durakları var. Bu duraklarda çalışan taksici esnafımız korsan taksilerin çoğalmasıyla mağdur durumda kaldı. Peş peşe kurulan bu şirketler, Belediye'den aldıkları 'ticari araç ruhsatı'yla taşımacılığa el atarak, taksici esnafının ekmeğine ortak oluyorlar" dedi.

Taksici esnafının korsan taksilere karşı bugüne kadar çeşitli protesto eylemleri yaptığını vurgulayan Kaçanoğlu, bundan sonrası için de sorun çözülünceye kadar eylemlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑