KKTC

İBRET OLSUN

KKTC-Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda 13 Mart 2010 tarihinde Tolga Ballı’nın ölümüyle sonuçlanan trafik kazası ile ilgili dava 2 yıl sonra karara bağlandı.

18 Ocak 2013 Saat: 13:57
İBRET OLSUN
İBRET OLSUN
 Alkollü ve uykusuz direksiyon başına geçerek kazaya sebep olduğu belirtilen araç sürücüsü Özlem Tütüncü, 30 ay hapse mahkûm edildi. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, 3 çocuk annesi Özlem Tütüncü’nün hareketleri ile kazaya davetiye çıkardığını vurguladı. Sanık aleyhinde verilen 30 ay hapis cezası, aile bireyleri tarafından gözyaşları ile karşılandı. Kararın ardından Merkezi Cezaevi’ne götürülen sanık Tütüncü ise verilen karara isyan etti. 

KAZA İÇİN ZEMİN HAZIRDI: Tedbirsizlik sonucu adam ölüme sebebiyet verme başta olmak üzere toplam 11 davadan yargılanan sanık Tütüncü hakkındaki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklandı. Başkan Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan heyetin baktığı duruşmada sanığın sebep olduğu kazayla ilgili olgular aktarıldı. Kararı okuyan Başkan Saner, ölümle sonuçlanan kazanın sabah saat 07.00 sıralarında meydana geldiğini belirterek, sanığın kaza gecesi bir arkadaşının doğum günü kutlamasına katılmak için Güzelyurt’a gittiğini, sabaha kadar uykusuz kaldığını, gece bir kadeh içki içtiğini ve hem uykusuz hem de alkollü bir şekilde yola koyulduğunu ifade etti. 


BİR GENÇ ÖLDÜ, İKİ KİŞİ YARALANDI: Başkan Saner, sanığın süratli, emniyet kemeri takmadan, acele ve tehlike arz edecek şekilde viraja geldiği esnada hız limitini düşürmeden aniden sağ şeride geçerek, Tolga Ballı’nın yolcu olarak bulunduğu BH 730 plakalı araca çarptığını söyledi. Saner, kaza sonucu Aydın Ballı yönetimindeki BH 730 plakalı araçta yolcu olarak bulunan 21 yaşındaki Tolga Ballı’nın olay yerinde yaşamını yitirdiğini, Aydın Ballı ve araçta yolcu olarak bulunan Ahmet Ballı’nın ise yaralanarak hastaneye kaldırıldığını açıkladı. 


BAŞKALARINA İBRET OLSUN: Saner, meydana gelen kazada tek kusurlu tarafın sanık olduğuna bulgu yaptıklarını ifade ederek, “Sanığın kusurlu hareketleri sonucunda kaza meydana geldi. Uykusuz ve alkollü bir şekilde araç kullanması, kendi şeridini muhafaza etmeden sağ şeride geçmesi kazaya davetiye çıkardı” ifadelerini kullandı. Saner, sanık aleyhinde olguları değerlendirdiklerini, başka kimselere ibret olması açısından sanığa verilecek cezanın hapis cezası olmasına, sanığı itham edildiği tüm davalardan suçlu bularak 30 ay hapse mahkûm olmasına karar verdiklerini açıkladı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑