GÜNCEL

İçişleri Bakanı Soylu: Defalarca aranan bir yerde bulundu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu CNN TÜRK canlı yayınında Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. Minik Leyla ile ilgili açıklama yapan Soylu, "Leyla defalarca aranan bir yerde bulundu. Sonradan oraya konulmuş gibi görünüyor" dedi.

3 Temmuz 2018 Saat: 06:42
İçişleri Bakanı Soylu: Defalarca aranan bir yerde bulundu
İçişleri Bakanı Soylu: Defalarca aranan bir yerde bulundu
Bakan Soylu, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında Hande Fırat'ın soruları yanıtladı.Ağrı'da ailesi ile bayram ziyareti için gittiği dedesinin köyünde  kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in cesedinin bulunması ile ilgili ilk  bilgileri paylaşan Soylu, soruşturmanın halen devam ettiğini söyledi.
 
Leyla'nın cesedinin bulunduğu noktanın daha önce defalarca arandığını  belirten Soylu, şunları kaydetti; "İlk belirlemelere göre bir tecavüz yok. Sanki sonradan oraya  getirilmiş gibi bir izlenim söz konusu ama bunların hepsi otopsi sonucu,  yapılacak çalışmalar sonucu belirlenecek. Ailenin başı sağolsun, ülkemizin başı  sağolsun. Olayın hem kriminal boyutu hem de diğer boyutunu arkadaşlarımız takip  ediyorlar. Çok ufak bir darp işareti var. Bu darp mıdır, değil midir; herhangi  bir çarpma sonucu mu oluşmuş, otopsi sonucu belli olacak."
 
KAYIP ÇOCUKLARLA İLGİLİ YENİ ÖNLEMLER  
 
Kaybolan çocuklarla ilgili yeni önlemler alınıp alınmayacağı sorusu  üzerine Soylu, bu tip olayların diğer suçlarda görüldüğü gibi bazen üst üste  gelebildiğini kaydetti. Soylu, benzer olaylarla ilgili sürekli önlemler alındığını ve gelişen  teknoloji ve olaylar çerçevesinde sürekli yeni önlemler geliştirildiğini aktardı.
 
Bakan Soylu, "Bizim teknik kabiliyetlerimizin geliştiği kadar bu  olayları yapmak isteyenlerin de teknik ve teknolojik kabiliyetleri gelişiyor ve  buna ait yeni tedbirler geliştirilmesi gerekiyor. Devlet olarak nerede bir açık  varsa onu kapatmak için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.
(KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI): CHP lideri sürekli istifamı istiyor. Şimdi bakın, Türkiye terörle mücadele ediyor. Ama terörle mücadelenin en önemli meselesi toplumsal destektir. Toplumsal destek var. Terör örgütüne herhangi bir desteği özellikle kendi sınırlarımız içinde yapmamalıyız. Terörle mücadeleyi eksiksiz götürmek zorundasınız. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑