GÜNCEL

İçmimari öğrencileri Otizmli bireyler için farkındalık yaratacak…

BABA Yapı sponsorluğunda, İçmimarlar Odası, Tohum Otizm Vakfı ve Değer Otizm Derneği işbirliğinde “Otizmli Öğrenciler İçin Özel Arayüzler” sloganı ile bu sene ilki gerçekleştirilecek mobilya ve işlevsel yüzey tasarımı yarışmasının teması otizm bilinc

17 Ocak 2023 Saat: 13:15
İçmimari öğrencileri Otizmli bireyler için farkındalık yaratacak…
İçmimari öğrencileri Otizmli bireyler için farkındalık yaratacak…

İlk aşama proje teslim 20 şubat 2023 tarihine kadar devam edecek olup jürileri ve ödülleri, yarışmanın şartnamesi www.ozelarayuzler.com web sayfası adresinden indirilebilir. Plywood (Kontrplak) malzeme ile mobilya ve işlevsel yüzey tasarımı yarışması tüm Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde içmimarlık lisans bölümünde okuyan tüm içmimari öğrencilerine açıktır.

Yarışmaya katılan öğrenciler otizmli öğrencilerin sosyalleştikleri ve eğitim aldıkları mekanlarda gündelik hayatın zenginleştirilmesine katkı sağlanması için Plywood ürünleri kullanılarak İnce motor becerilerinin çalışılabileceği, duyusal ihtiyaçların karşılanabileceği işlevsel mobilya ve duvar üniteleri tasarlayabilecekler.

Baba Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ekşi “Bu yarışmayla amacımız toplumda var olan özel gereksinimli otizmli bireyler için bir farkındalık yaratmak, yaşam kalitelerinin ve eğitimlerinin niteliklerinin arttırılması.” İfadesinde bulundu.

TMMOB İçmimarlar Odası İstanbul şubesi Başkanı Gül Merve Yılmazer, “içmimari öğrencilerinin farklı bir yaklaşımla tasarımlarında otizm temasını işleyecek olmaları bizi çok heyecanlandırıyor bu yüzden örnek bir proje olduğunu düşünüyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Yarışma Takvimi ve Ödüller.

www.ozelarayuzler.com web sayfası üzerinden 19 Aralık tarihinden itibaren soru ve cevapların yer aldığı sekmeden katılımcılar en çok sorulan soruların cevaplarını bulabiliyor. İlk aşama projenin son teslim tarihi 20 Şubat 2023 ve ilk 10 projenin seçilmesi ve ilanı 10 Mart 2023 ve seçilen projelerin uygulanması 15-21 Nisan 2023 olarak belirlendi. Mobilya Kategorisinde ve duvar ünite kategorisinde kazanan projeye 1000’er $ değerinde teknoloji hediye çeki halk oylamasında kazanan projeye 500 $ değerinde teknoloji çeki verilecek. Kazanan tasarımlar 26 Mayıs 2023 tarihinde ödül töreni ile açıklanacak.

Güçlü Jüri Heyeti

“Otizmili Bireyler için Özel Arayüzler” tasarım yarışmasının jüri üyeleri; İçmimarlar odası Genel Başkan ve IFI Başkanı Emrah Kaymak, İçmimarlar odası İstanbul şube başkanı Gül Merve Yılmazer, Akademisyenler Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Prof. Osman Arayıcı, FSM Vakıf Üniversitesi Doç. Dr. Salih Salbacak, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğr. Gör. Öznur Özgan, Baba Yapı Kurucu Ortağı Mehmet Ekşi, Mimar ve sanatçı Rıfat Baltaoğlu, İçmimarlar Ahen Kurtuluş ve Nursema Öztürk, Tohum Otizm Vakfı Kurucusu ve Başkan yardımcısı Aylin Sezgin, Değer Otizm Derneği Kurucu Başkanı Hatice Şule Gökırmak. Yarışmaya katılım koşulları ve şartnamesi ile ilgili bilgiler www.ozelarayuzler.com internet adresinden indirilebilir.

Baba Yapı Hakkında:

2015 yılında Dr. Elçin Kılıç ve Yük. İnş. Müh. M. Mehmet Ekşi tarafından nitelikli endüstriyel kontrplak ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Baba Yapı A.Ş. plywood ve türev malzemelerinde Türkiye’nin lider tedarikçi şirketidir. Çevreye ve gelecek nesillere verdiği değer çerçevesinde, Baba Yapı sosyal sorumluluk kavramını misyon edinmiş ve bir çok kurumsal sosyal sorumluk kampanyaları gerçekleştirmiştir. Bugüne kadar gerçekleştirdiği STK işbirliklerine, Tohum Otizm Vakfı, Değer Otizm Derneği ve TMMOB İçmimarlar Odası İstanbul Şubesi işbirliği ile tedarik ettiği ürünler kullanılarak Otizmli bireyler için farkındalık yaratacak yeni bir projeyi daha ekliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑