GÜNCEL

İddianameden çıka çıka nişanlım çıktı

'Askeri casusluk davası' iddianamesinin açıklanmasının ardından CHP Cezaevi Komisyonu üyesi milletvekilleri İzmir Ege Ordu Komutanlığı Askeri Ceza ve Tutukevi'ne giderek sanıklarla görüştü.

16 Şubat 2013 Saat: 10:16
İddianameden çıka çıka nişanlım çıktı
İddianameden çıka çıka nişanlım çıktı
İsminin gizli tutulmasını isteyen sanıklar iddianameyle ilginç değerlendirmelerde bulundu. Sanık subayların ifadeleri rapora şöyle yansıdı: 
16 yıldır aynı masada otururum. Genelkurmay Başkanlığı personeliyim. Hayatımda hiç Kara Kuvvetleri binasına gitmedim. İddianamede ‘Kara Kuvvetleri’nde çalışır’ deniliyor, ‘sözde’ odamda arama yapıldığı söyleniyor. İddianamenin bir başka yerinde ’Bütçe Mali Şube’deki odasında arama yapıldı’ diyor. Bütçe Mali Şube ayrı bir binada. Ben Dış İlişkiler’de çalışıyorum. O binaya da son yıllarda hiç gitmedim. 
Fuhuş, şantaj, casusluk ne ararsanız var. Biz 9 aydır bunlarla yargılandık ama iddianamede çıka çıka ya nişanlılarımız çıktı; nişanlımla bile fotoğrafım yok ellerinde ya da boş word dosyaları. 
Evimden alınan materyaller temiz çıktı. Ayrıca bu davada müebbet hapisle yargılanan 7 kişi hiç tutuklanmadı. 
Başbakan samimiyse uzun tutukluluk sürelerine son verecek ve görevdeki askeri personelin tutuksuz yargılanacağı bir düzenleme yapar. Bizim KCK kadar hatırımız yok mu? 
İddianame Facebok gibi, çünkü yüzlerce fotoğraf var. Delil diye koyduğu 129 fotoğrafımın 129’unu da Facebook profilimden almış. En sıkı takipçim savcı. Bir tane de video var kullandığı, o da Facebook’ta var. 
Yurtdışında görevdeyken ‘evin aranıyor’ dediler. Uçağa atladım geldim. Kaçma şüphesi ile 9 aydır tutukluyum. 31 Mart’ta yurtdışında olduğumu pasaport kayıtları ile ispatladım.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑