GÜNCEL

Iğdır’da polis aracına hain saldırı: 13 şehit

Iğdır'da polis servis aracına bombalı saldırı düzenlendi. 13 polis memurunun şehit olduğu bildirildi.

8 Eylül 2015 Saat: 12:34
Iğdır’da polis aracına hain saldırı: 13 şehit
Iğdır’da polis aracına hain saldırı: 13 şehit

Iğdır'dan Nahcivan'a açılan Dilucu Sınır Kapısı'nda görev yapan polisleri götüren servis minibüsüne PKK'lı teröristler bombalı saldırıda bulundu. Saldırı sonucunda 12 polis şehit olurken, 3 polis de yaralandı.

EL YAPIMI PATLAYICI İNFİLAK ETTİRİLDİ

Saldırı bu sabah saatlerinde Iğdır ile Aralık ilçesi arasındaki Hasanhan Köyü yakınındaki meydana geldi. PKK'lı teröristler önceden yola döşedikleri patlayıcıları polisleri taşıyan minibüs geçerken infilak ettirdi.

DAHA ÖNCE DE SALDIRDILAR

27 Ağustos Perşembe günü de Iğdır'dan Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polisleri taşıyan minibüse, PKK'lı teröristler tarafından çapraz ateş açılmış ve bir polis yaralanmıştı. Minibüse eşlik eden Özel Harekat polisleri, teröristlere karşılık verince çatışma çıkmıştı.

Iğdır’ın Aralık ilçesinde polis servis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Olayda 13 polis memurunun şehit olduğu bildiriliyor.

ACI HABER SABAH SAATLERİNDE GELDİ

Hain saldırı sabah saatlerinde Iğdır ile Aralık ilçesi arasındaki Hasanhan Köyü yakınındaki meydana geldi. PKK’lı teröristler önceden yola döşedikleri patlayıcıları polisleri taşıyan minibüs geçerken infilak ettirdi. Patlamayla birlikte savrulan minibüsteki polislerden 13′inin şehit olduğu, 4 polisin de yaralandığı belirtildi. Bölgede çatışmanın sürdüğü öğrenildi. Polislerin Dilucu sınır kapısında görevli oldukları öğrenildi.

Aynı bölgede 27 Ağustos’ta yine Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polisleri taşıyan minibüse PKK’lı teröristler tarafından saldırı düzenlenmişti. O saldırıda teröristler tarafından açılan çapraz ateşte bir polis memuru yaralanmıştı.

İÇİŞLERİ BAKANI IĞDIR’A GİDİYOR

Hain saldırının ardından İçişleri Bakanı Selami Altınok’un incelemelerde bulunmak üzere Iğdır’a hareket ettiği bildirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑