GÜNCEL

İhsanoğlu'nu ilk mitingini Hatay'da gerçekleştirdi!

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Hatay'da 'Biz Ortadoğu'da komşularımızla barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Biz işbirliği ve dayanışma içerisinde olmak istiyoruz' dedi.

2 Ağustos 2014 Saat: 18:45
İhsanoğlu'nu ilk mitingini Hatay'da gerçekleştirdi!
İhsanoğlu'nu ilk mitingini Hatay'da gerçekleştirdi!

Havayoluyla CHP'nin de belediyesi olan Hatay'a giden Ekmeleddin İhsanoğlu ve eşi Füsun İhsanoğlu'nu CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Mehmet Ali Ediboğlu, Refik Eryılmaz, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve partililer karşıladı.

HZ. HIZIR TÜRBESİ'NDE SEÇİM DUASI

Buradan seçim otobüsü ile Samandağ ilçesine geçen İhsanoğlu'na yol boyunca vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İlçede bulunan Hz. Hızır Türbesi'ne giden İhsanoğlu, eşiyle dua etti. Kapısuyu Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen İhsanoğlu, daha sonra 75. Yıl Cumhuriyet Alanı'nda halka hitap etti.

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde ilk kez Hatay'da miting düzenledi.

"ÜLKEDE GERGİNLİK İSTEMİYORUM"

İhsanoğlu, burada yaptığı konuşmada Türkiye'de huzur, güven, kardeşlik, birlik ve beraberlik olması ve gerginlik yaşanmaması için yola çıktığını söyledi.

Türkiye'nin komşularıyla özellikle Suriye ve Irak ile huzur ve kardeşliğin olmasını istediklerini ifade eden İhsanoğlu, şöyle devam etti:

"ESKİDEN SINIR MI VARDI?"


''Ben bu yolculuğa şu hedefler için çıktım; Türkiye'de huzur olsun, güven olsun, gerginlik olmasın, kardeşlik olsun, birlik ve beraberlik olsun, bunun için yola çıktım. Biz kardeşlerimizle asırlar boyu yaşadık. Bu sınırlar daha yüz sene bile olmadı. Yüz sene önce sınır mı vardı Allah aşkına? Biz bunları birleştirmek isterken birileri bizi ayırdı. Biz bu ayrılıkları göndermek istiyoruz. Biz tekrar birlik ve beraberlik istiyoruz. Biz Ortadoğu'da komşularımızla barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Biz işbirliği ve dayanışma içerisinde olmak istiyoruz.''

"OYUNU PAZAR GÜNÜ BOZACAĞIZ"

İçerideki huzurun ancak komşuların huzurlu olmasıyla gerçekleşeceğinin altını çizen İhsanoğlu, ''Bizim refahımız ancak komşularımızda olursa olur. Ama komşularımızda sıkıntı olursa, ateşler olursa bize sıçrar. Bunun müsebbibini biz biliyoruz. Bizi ayırmak isteyenleri, bizi düşman etmek isteyenlerin oyununu bozacağız. Önümüzdeki pazar günü bozacağız'' diye konuştu.

"CUMHURİYETİN TEMELİ LAİKLİK"

İhsanoğlu, cumhuriyetin temellerinin laiklik ve demokrasi olduğunu vurguladı.

Hiç kimsenin özel hayata müdahale etmesini ve hiç kimsenin "kadınlar kahkaha atmasınlar" demesini istemediklerini ifade eden İhsanoğlu, vatandaşlardan 10 Ağustos'ta sandığa gitmelerini, oylarını kullanmalarını ve sandığa sahip çıkmalarını istedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑