DÜNYA

İki süper dünya keşfedildi.

Kozmik olarak dünyaya yakın bir yıldızın yörüngesinde dönen iki süper dünya keşfedildi. Yeni keşfedilen iki ötegezegen, sadece 33 ışık yılı uzaklıkta olan ‘HD 260655’ adlı kırmızı cüce yıldızın yörüngesinde dönüyor.

17 Haziran 2022 Saat: 14:32
İki süper dünya keşfedildi.
İki süper dünya keşfedildi.

Kırmızı cüce yıldızının yörüngesinde dönen 2 süper dünya keşfedildi. Süper Dünya, astronomide Dünya'nın kütlesinden daha büyük, fakat gaz devinden çok daha küçük olan bir güneş dışı gezegeni ifade ediyor.

TRT Haber’e göre, mevcut yaşam ortamı göz önüne alındığında, süper dünyaların yaşanabilir olması pek mümkün görünmese de yıldız ve dış gezegenleri Dünya'ya en yakın çoklu dünya sistemleri arasında.

YENİ TEST İMKANLARI

MIT Kavli Astrofizik ve Uzay Araştırmaları Enstitüsü'nden astronom Michelle Kunimoto, "Bu sistemdeki her iki gezegen de yıldızlarının parlaklığı nedeniyle atmosferik çalışma için en iyi hedefler arasında sayılıyor." Bu gezegenlerin çevresinde uçucu, zengin bir atmosfer var mı? Su veya karbon bazlı türlerin işaretleri var mı? Bu iki gezegen gezegen, bu keşifler için harika bir test imkanı sunuyor” dedi.

Bugüne kadar, Samanyolu'nda 5 binden fazla ötegezegen doğrulandı ve astrobiyologlar Dünya, Venüs ve Mars gibi karasal veya kayalık dünyaları bulmakla yakından ilgileniyor.

Büyüklük ve bileşim bakımından Dünya'ya benzer gezegenler bulmak, galaksinin başka yerlerindeki yaşam arayışı için önemli bir kaynak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑