BELEDİYE

İmamoğlu: AKP dönemine ait rahatsız edici yolsuzluk verileri var, açıklayacağım

İmamoğlu: Elimizde bizi rahatsız eden veriler var. Teftişler bitince kamuoyuyla paylaşacağım. açıklaması yaptı.. Deutsche Welle'de konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Belediyesi’nin AKP dönemine ait yolsuzluk iddiaları hakkında dikkat çekici

30 Temmuz 2019 Saat: 09:41
İmamoğlu: AKP dönemine ait rahatsız edici yolsuzluk verileri var, açıklayacağım
İmamoğlu: AKP dönemine ait rahatsız edici yolsuzluk verileri var, açıklayacağım

Ekrem İmamoğlu kendisinden önceki AKP’li yönetim dönemine ait yolsuzluk iddiaları hakkında Deutsche Welle’ye yaptığı açıklamada; “Elimizde bizi rahatsız eden veriler var. Teftişler bitince kamuoyuyla paylaşacağım” ifadelerini kullandı.

GELİRLERİ ARTIRMAK YERİNE, İSRAF DÜZENİNE ÖNCELİK VERİLMİŞ...
Ekrem İmamoğlu 8 Temmuz’da İBB Meclisi Toplantısı’nda giderlerin ‘hesapsız ve ölçüsüz artma sebebi’ başlığı altında belediyenin mevcut durumunu şu sözlerle anlatmıştı:

An itibariyle 7.2 milyar lira olan gelir-gider farkı 9.8 milyara kadar çıkmaktadır. Ayrıca enflasonist ortam, gelir gider dengesini daha daa arttıracağı bir gerçektir. Enflasyonist ortamda kamunun vergi gerlirleri de düşer. Kurdaki artış sebebiyle artar. Enflasonun gerçekleri ciddiye alınmadan yapılan bir 2019 bütçesi var karşımızda. Büyükşehir Belediyesi bu alanla hiç uğraşmamış. Gelirleri arttırmak yerine israf düzenine öncelik verilmiş.

İLK ALTI AY YOĞUN DÜŞME VAR
İBB’nin bütçe gelirlerinin %97’si devlet kurumlarından alınan paylar, gayrimenkul satış geliri, iştirak karlarından oluşmaktadır. Yüzde 72’si de devlet geliri. İlk altı ay yoğun bir düşme gerçekleşmiştir. 1 milyara yakın olduğu tarafımızdan gözlemlenmiştir.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑