YAŞAM

İnanılmaz ölüm

ORDU’nun Perşembe İlçesi’nde Jandarma Karakol Komutanlığı’nda görev yapan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Osman Erdoğan, balık tuttuğu sırada takılan misinasını kurtarmak için girdiği denizde boğuldu.

13 Ekim 2012 Saat: 12:32
İnanılmaz ölüm
İnanılmaz ölüm

Olay, dün akşam Aziziye Köyü’ndeki Çaka Jandarma Karakol Komutanlığı’nın önünde meydana geldi. Nöbet izninde olan Uzman Çavuş Osman Erdoğan, oltayla görev yaptığı karakolun önündeki kayalıklarda balık tutarken misinası takıldı. Üzerindeki kıyafetleri çıkararak misinayı kurtarmak için denize giren Erdoğan, akıntıya kapılıp aniden gözden kayboldu. Karakoldaki askerler ve arkadaşlarının durumu fark ederek haber vermesi üzerine olay yerine AFAD, Emniyet, Jandarma ve sualtı grup amirliğine bağlı arama kurtarma dalgıç ekipleri geldi. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken Osman Erdoğan’ın arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. 

Erdoğan’ın ev sahibi ve aynı zamanda Aziziye Köyü Muhtarı olan Fatma Yalçın da "Kendisine ’Gitme niye gidiyorsun’ dedim. Oltayı aldı balık tutmaya gitti. Yarım saat sonra denize düştü dediler" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Yaklaşık 4 saatlik aramanın ardından Uzman Çavuş Erdoğan’ın cesedi ekipler tarafından sudan çıkarıldı. Erdoğan’ın cesedi, ambulans ile otopsi yapılmak üzere Ordu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kayseri nüfusuna kayıtlı olan ve bekar olan Erdoğan’ın 5 yıldır uzman çavuş olduğu, 3 yıldırda Çaka Jandarma Karakolu’nda görev yaptığı belirtildi.

ŞENLİK İPTAL EDİLDİ

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde bugün yapılması gereken 2’nci Kültür Turizm ve Elma Festivali, Ordu’nun Perşembe İlçesi’nde görevli Yahyalılı Uzman Çavuş Osman Erdoğan’ın denizde boğularak yaşamını yitirmesi üzerine iptal edildi.

Yahyalı İlçesi’nde bugün yapılması planlanan ’Kültür Turizm ve Elma Şenliği’ geçen yıl PKK’lı teröristlerin Yahyalılı ögretmen Mehmet Gözbaşı’nın kaçırılması üzerine ertelenirken, etkinlik daha sonra serbest bırakılan öğretmenin ilçeye dönmesi üzerine yeniden yapıldı. Geçen ay yapılması planlanan festival, ilçeye bağlı Burhaniye Köyü’nde Piyade Uzman çavuş Ferhat Kaplangiray’ın Güneydoğu’da şehit düşmesi sonucu bugüne ertelendi. Ancak, bu kez de Ordu’nun Perşembe İlçesi Çaka Jandarma Karakolu’nda görev yaparken dün balık tutmak isterken, kayalara takılan misinasını kurtarmak isteyen Yahyalılı uzman jandarma çavuş Osman Erdoğan denize düşüp boğuldu. Bunun üzerine, tören iptal edildi. Yahyalı Belediyesi, ilçe sakinleri ve festivale gelmek isteyenleri cep telefonu mesajı ile uyarıp, "Çeşitli kez ertelenen Elma festivalimiz bu kez de Ordu’da görev yapan Yahyalı ilçemizden uzman Çavuş Osman Erdoğan’ın elim bir kaza sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle iptal edilmiştir" dedi.

İptal edilen festivalde elma üretimi ile ilgili konuşmalar yapılarak, en iyi elma üretenlere ödül verilmesi, sanatçı Sevcan Orhan ile İbrahim Erkal’ın konser vermesi planlanmıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑