YAŞAM

İnek karşılığı evlilik mahkemeden döndü

Kızını evlendirmek için anlaştığı aileden ineği peşin alan babanın planları, kızının evliliği reddetmesi üzerine bozuldu. Mahkeme Güller O.'ya koruma kararı çıkardı

5 Şubat 2013 Saat: 12:10
İnek karşılığı evlilik mahkemeden döndü
İnek karşılığı evlilik mahkemeden döndü
Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesine bağlı Korkut köyünde kızı Güller O.'yu tanıdıkları bir ailenin oğluyla evlendirmek isteyen baba Ali O., kızına sormadan önce diğer aileyle anlaştı. Yapılan sözlü anlaşmaya göre Ali O. kızını verecek, damat adayının ailesi de karşılığında bir inek verecekti. Güller'in bu evliliğe karşı çıkabileceği hiç düşünülmediği için, damat adayının ailesi ineği Ali O.'ya "peşin" olarak teslim etti. 

'EVLENMEMEK OLMAZ' 
Ancak Güller O. babasına evlenmek istemediğini söyleyince evde sorunlar yaşamaya başlandı. Ali O. kızına, "İneği aldık, evlenmemek olmaz" diye baskı yapmaya, hakaret etmeye ve zaman zaman da şiddet uygulamaya başladı. Bunun üzerine Ankara'daki halasının yanına kaçan Güller O. Aile Mahkemesi'ne başvurarak koruma istedi. Başvuruyu Ankara 11'inci Aile Mahkemesi Hâkimi Mustafa Karadağ inceledi. Mahkeme, Güller O.'nun gösterdiği tanıkları dinledikten sonra kız hakkında koruma tedbiri uygulanmasına karar verdi. Mahkeme'nin kararına göre baba O., kızının bulunduğu eve yaklaşamayacak, telefonla veya diğer iletişim araçlarıyla kızını rahatsız edemeyecek ve alkollü olarak ev dışında da olsa kızının bulunduğu yere gelemeyecek. Kızını inek karşılığı evlendirmeye kalkışan babanın ruh sağlığının yerinde olmadığına da hükmeden Ankara 11'inci Aile Mahkemesi, Ali O.'nun bir sağlık kurumunda tedavi edilmesini kararlaştırdı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑