GÜNCEL

İnfaz koruma memurlarını taşıyan otobüste patlama

Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan cezaevi otobüsünde patlama meydana geldi. Son gelen bilgilere göre bir memur hayatını kaybetti yaralılar var.

20 Nisan 2022 Saat: 10:20
Bursada otobüste patlama! Ölü ve yaralılar var
İnfaz koruma memurlarını taşıyan otobüste patlama

Olay sabah 07.30 sıralarında Bursa’nın Orhangazi ilçesinde meydana geldi.

30 infaz koruma memurunun bulunduğu servis otobüsü, Sanayii Caddesi’nde sağ şeritte seyir halindeyken, yolun kenarına bırakılan ve uzaktan kumandalı olduğu düşünülen bir patlayıcı infilak etti.

BÜTÜN CAMLARI KIRILDI

Servis otobüsü 100 metre kadar ileride durabilirken, otobüsün bütün camları kırıldı ve araçta hasar meydana geldi. Henüz kimliği açıklanmayan bir infaz koruma memuru şehit oldu, biri ağır dört personel de yaralandı.

Olay yerine çok sayıda ambulans, polis ve AFAD ekibi sevk edildi. Yaralılar çevredeki hastanelere götürülürken, patlamanın yaşandığı araç bir akaryakıt istasyonuna çekildi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen, Bursa Emniyet Müdürü Tacettin Aslan kısa sürede olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

VALİ CANBOLAT: BİR ŞEHİDİMİZ, DÖRT YARALIMIZ VAR

Olayla ilgili açıklama yapan Vali Canbolat “Elektrik direğinin önüne bırakılan el yapımı patlayıcı, cezaevi aracı geçerken uzaktan kumandayla patlatıldı. Bir şehidimiz, dört yaralımız var ” dedi.

Patlama sonrası çevredeki iş yerlerinin de camları kırıldı.

SOYLU: UZAKTAN KUMANDAYLA EYP PATLATILDI

Patlamanın bir saldırı olduğunu doğrulayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu ifadeleri kullandı: Bursa-Mudanya yolunda infaz koruma memurlarının geçişi esnasında bir EYP’nin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu bir infaz koruma memurumuz şehit oldu. Faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Şehidimize Allahtan rahmet, yaralı personelimize acil şifalar diliyorum.

Şehit olan ve ismi henüz açıklanmayan ceza infaz koruma memurunun naaşı otopsi için adli tıp kurumuna kaldırıldı. (İHA-DHA)

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑