GÜNCEL

İngiliz uzmandan dikkat çeken analiz

‘Doğalgaz keşifleri Türkiye’nin elini güçlendirdi’

12 Haziran 2021 Saat: 12:35
İngiliz uzmandan dikkat çeken analiz
İngiliz uzmandan dikkat çeken analiz

İngiliz uzmandan dikkat çeken analiz

‘Doğalgaz keşifleri Türkiye’nin elini güçlendirdi’

Türkiye, Mavi Vatan'daki haklarını müdafaa etmek için başlattığı petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinde geçtiğimiz günlerde yeni bir keşfe imza attı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Filyos Limanı açılış töreninde verdiği müjdeyle Karadeniz'deki Sakarya Gaz Sahası'nda bulunan Amasra-1 Kuyusu'ndaki 135 milyar metreküplük yeni doğalgaz keşfini dünyaya duyurdu. Enerji alanındaki keşifleriyle dışa olan bağlılığını giderek azaltan Türkiye’nin yaşadığı gelişmeler, dünya genelinde yankı uyandırırken son olarak İngiliz uzmanlardan, Türkiye’nin enerji keşifleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi.

Türkiye, enerji alanındaki keşifleriyle kendinden söz ettirmeye devam ediyor. Tamamen yerli ve milli kaynaklarla tam bağımsız bir enerji politikası yürüten ve bu doğrultuda başta Doğu Akdeniz'de olmak üzere Mavi Vatan'da petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerine devam eden Türkiye, geçtiğimiz haftalarda Karadeniz'de Sakarya Gaz Sahası'nda bulunan Amasra-1 Kuyusu'nda 135 milyar metreküplük yeni doğalgaz keşfinde bulundu.

"TÜRKİYE'NİN DIŞA BAĞLILIĞI GİDEREK AZALIYOR"

Oxford Enstitüsü Enerji Çalışmaları Kıdemli Uzmanı Stephen O'Sullivan, Türkiye'nin Karadeniz'deki doğalgaz keşfinin önemine işaret ederek, "Yerli gaz arzı, Türkiye'nin Rusya'ya bağımlılığını azaltacaktır. Ülkenin gaz talebi artsa bile Sakarya sahasından gelen gaz Türkiye'nin hem ithalata bağımlılığını azaltacak hem de kömür benzeri yakıtlar yerine doğalgaz kullanımının artmasını sağlayacaktır." dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑