GÜNCEL

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİCİLERİ BULUŞUYOR

Türkiye’nin en önemli sektörel zirvelerinden biri olan ve sektörlerinde öncü firmaların üst düzey insan kaynakları yöneticilerinin bir araya geldiği CHRO SUMMIT 2022, 24 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleşiyor.

14 Mayıs 2022 Saat: 11:21
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİCİLERİ BULUŞUYOR
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİCİLERİ BULUŞUYOR

 İnsan Kaynakları alanında uzun yıllardır hizmet veren Artı365 Yönetim Kurulu Başkanı Berat Süphandağ da bu yılki zirvede yerini alacak.

Özellikle istihdam politikaları ve firmaların bu süreçlere uyumu konularında tecrübelere sahip olan Süphandağ, pandemiyle birlikte güncellenen istihdam, iş yaşamı ve insan kaynaklarının teknolojiyle bütünleşik gelişimini değerlendirme açısından, gerçekleşecek olan bu zirvenin önemini vurguladı.

KADIN VE GENÇ İŞSİZLİĞİNİ VURGULAYACAĞIZ

Dünyada da temel bir sorun olan kadın işsizliğinin ülkemizde de ekonomimizin gelişiminde gedikler açtığını belirten Süphandağ, bu konuyu da etkili çözüm önerileriyle zirveye taşıyacaklarını dile getirdi. Pandemi sürecinde dönemsel olarak dalgalı bir seyir izleyen iş gücü verilerinin dış etkenlerden çok etkilenmeden daha stabil bir rotaya girmesi gerektiğini savunan Berat Süphandağ, bu konuda devletin mevcut teşviklerinin önemli olduğunu ve özellikle kadın işsizliğini asgari düzeye indirmek için firmaların da devlet teşviklerine aktif bir şekilde entegre olması gerektiğini belirtti.

2011’DEN BUGÜNE GÖZLE GÖRÜNÜR BİR GELİŞME MEVCUT

Kadınların işgücüne katılması ve kadın işsizliğinin seyrini uzun süredir takip ettiklerini ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını belirten Artı365 Yönetim Kurulu Başkanı Berat Süphandağ, 2011 yılında yürürlüğe giren 6111 sayılı istihdam teşvikinin 11 yıllık süre içinde istatistikleri olumlu yönde değiştirdiğini hazırladıkları grafiklerle gösterdi.

Grafikte de görüldüğü gibi kadın ve genç işsizliğini önleme hedefiyle uygulanmaya başlanan teşviklerin başlangıç yılı olan 2011’den bugüne olumlu bir fotoğraf ortaya çıkmıştır. Firmaların da bu süreçlerden etkin ve eksiksiz bir şekilde faydalanması gerektiğini söyleyen Süphandağ, doğru adımlarla bu tabloları daha da olumlu şekilde görebileceğimizi vurguladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑