SİYASET

"İp atlaması gerekenler kocaya gönderilmesin"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Sokakta ip atlaması gereken çocuklar koca evine gönderilmesin” dedi

13 Temmuz 2014 Saat: 00:09
"İp atlaması gerekenler kocaya gönderilmesin"
"İp atlaması gerekenler kocaya gönderilmesin"

Bakan İslam, ziyaretleri kapsamında Şanlıurfa’ya geldi. GAP Havaalanı'nda Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve AK Parti’li vekillerce karşılanan Bakan Ayşenur İslam, Şanlıurfa Valiliği'ni ve belediyeyi ziyaret etti. Resmi ziyaretlerin ardından Cennet Çocuk Evi'ne geçen Bakan İslam daha sonra Topçu Meydanı'nda verilen iftar yemeğine katıldı.

Burada Bakan İslam’a, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde kendisinden 10 yaş büyük dayısının oğlu Beyttulah Yıldız´la imam nikahıyla evlendirilen 15 yaşındaki Yeter Aslan'ın intiharı soruldu.

Bakanlık olarak şu anda yapacak bir şey olmadığını dile getiren İslam, adli sürecin tamamlanmasını beklediklerini ifade etti. Bölgede sıkça görülen küçük gelinlerle ilgili mesaj veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Adli sürecin devam etmesi gerekiyor ancak ben hem bölge halkımıza hem bütün Türkiye’ye şunu söylemek istiyorum; insanın reşit olduğu yaş on sekiz. On sekiz yaş altı insanları biz çocuk kabul ediyoruz. Bu çocuklara seçme hakkını vermiyoruz. Yani kendisini kimin yöneteceğini bile seçemez durumda on sekiz yaş altındaki çocuklar ama bu bir damla çocuklara anne olma yükümlülüğünü veriyoruz, bir evin kadını olma yükümlülüğünü veriyoruz, bir hayatı idare etme yükümlülüğünü veriyoruz. Bu insafsızlık, bu vicdansızlık. Bunu yapmamamız lazım, bu doğru değil kanunen de yasak. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre böyle bir evlilik yasal değildir. Pedagojik de değildir, insani de değildir. Dolayısıyla bunları yapmamız lazım. Anne babalara sesleniyoruz; evlatlarımızın hayatı, canı, onların istikbali bizim için önemli. Sokakta ip atlaması gereken çocuklar, okul da eğitim görmesi gerek çocuklar koca evine gönderilmesin.” diye konuştu.

Bu arada iftarda yer sorunu yaşanması üzerine bazı vatandaşlar iftar sofrasını terk etti. Bakan İslam, iftarın ardından karayolu ile Gaziantep’e geçti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑