GÜNCEL

İran’dan ‘Türkiye’ açıklaması: Yeni bir sayfaya başlangıcı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Ankara ziyaretinin ve sonuçlarının, Türkiye ve İran arasında ikili ve bölgesel işbirliği alanında "yeni bir sayfanın başlangıcı" olduğunu ifade etti.

26 Ocak 2024 Saat: 11:03
İran’dan ‘Türkiye’ açıklaması: Yeni bir sayfaya başlangıcı
İran’dan ‘Türkiye’ açıklaması: Yeni bir sayfaya başlangıcı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Ankara'ya gerçekleştirdiği ziyareti değerlendirdi.

İranlı Bakan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi daveti üzerine yapılan görüşmelerde, terörle mücadele, ekonomi, ticaret, yatırım, kültür, turizm ve sınır güvenliği dahil birçok anlaşmaya imza atıldığına işaret etti.

Abdullahiyan, şu ifadeleri kullandı:

"Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın Türkiye'ye yaptığı resmi ziyaret ve sonuçları, iki ülke arasında ikili ve bölgesel iş birliğinde yeni bir sayfanın başlangıcıdır."

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, dün Türkiye'ye resmi ziyarette bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beştepe’de bir araya gelmişti.

Ziyaret kapsamında düzenlenen Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 8. Toplantısı'nın ardından iki ülke arasında çeşitli alanlarda 10 anlaşma imzalanmıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑