DÜNYA

İran'dan Rusya'ya SİHA yardımı. Azerbaycan-Ermenistan Savaşı'nda Ermenileri desteklemişlerdi

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatında Rusya’yı açık bir şekilde destekleyen İran, Rusya’ya SİHA göndermek için hazır olduğunu belirtti. Rus yetkilerin İran’a gittiği belirtilirken gazeteci Gülsüm Khalilova SİHA’ların Rusya’ya verildiğini iddia etti.

18 Temmuz 2022 Saat: 10:55
İrandan Rusyaya SİHA yardımı. Azerbaycan-Ermenistan Savaşında Ermenileri desteklemişlerdi
İran'dan Rusya'ya SİHA yardımı. Azerbaycan-Ermenistan Savaşı'nda Ermenileri desteklemişlerdi

Rus yetkililerin İran’ın merkezindeki bir hava üssünü son haftalarda en az iki kez ziyaret ederek, Ukrayna savaşında kullanılmak üzere Tahran’ın “Silahlı İnsansız Hava Aracı” (SİHA) sistemlerini incelediğini bildirildi.

Beyaz Saray, istihbarat raporlarına dayanarak, İran’ın, Rus yetkililere silah taşıyan dronlarını Kashan Üssü’nde 8 Haziran ve 15 Haziran tarihlerinde tanıttığını duyurdu.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, cuma günü Ukraynalı mevkidaşı Dmitro Kuleba ile yaptığı telefon görüşmesinde bu iddiaları yalanlamıştı.

KHALİLOVA: SİHA’LAR VERİLDİ

Öte yandan Ukrayna’da gündemi takip eden Kırımlı gazeteci Gülsüm Khalilova ise SİHA’ların Rusya’ya verildiğini dile getirdi.

Yayınladığı videoda bölgedeki son gelişmeleri değerlendiren Khalilova, İran’ın Azerbaycan-Ermenistan savaşında da Ermenistan’ı desteklediğini hatırlatarak, “Kendisine İslam devleti olduğunu söyleyen İran’ın şehirlerin bombalanması için Rusya’ya SİHA verdiği söyleniyor. İran kendine yakışanı yapmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Putin’in bölgede “Halep taktiğini” uyguladığına da dikkat çeken Kırımlı gazeteci, şehirler boşaltılmak için sürekli bombardıman yapıldığını belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑