GÜNCEL

İşadamlarına yönelik FETÖ operasyonunda tutuklu sayısı 61'e çıktı

Denizli'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında işadamlarına yönelik yapılan 3. dalga operasyonda tutuklu sayısı 61'e yükseldi.

23 Kasım 2016 Saat: 00:52
İşadamlarına yönelik FETÖ operasyonunda tutuklu sayısı 61'e çıktı
İşadamlarına yönelik FETÖ operasyonunda tutuklu sayısı 61'e çıktı
Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında işadamlarına yönelik 22 gün önce yapılan 3. dalga operasyonunda içinde işadamları, şirket yöneticileri ve esnaflarında bulunduğu 89 kişiyi gözaltına aldı. Örgüte finansal kaynak sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan 89 kişiden ifadesi tamamlanan 34'ü dün adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 34 kişiden sadece işadamı Can Pekdemir, etkin pişmanlık yasasından faydalanıp, adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 33 kişi ise tutuklandı. 
 
Emniyette ifadesi tamamlanan 29 kişi daha bugün adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısına ifade verdikten sonra tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 29 kişiden, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 28 kişi daha tutuklandı. 
 
Örgüte finansal kaynak sağladığı ve örgüt üyesi olduğu iddiasıyla iş dünyasına yönelik yapılan 3. dalga operasyonunda tutuklu sayısı böylece 61'e yükseldi. Emniyetti sorgusu devam eden 26 kişi de ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑