DÜNYA

İslâm da Almanya’ya Aittir'

Almanya Protestan Kiliseleri Başkanı Nikolaus Schneider, “İnançlarını buraya getiren ve burada yaşayan Müslümanlar Almanya’ya aittir. Bu sebeple İslâm da Almanya’ya aittir” dedi. Schneider, Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki bazı okullar

31 Ağustos 2012 Saat: 14:49
İslâm da Almanya’ya Aittir'
İslâm da Almanya’ya Aittir'

Almanya Protestan Kiliseleri Başkanı Nikolaus Schneider, İslâmiyet’in ve Müslümanların Almanya’ya ait olduğunu söyledi. Schneider, Alman Haber Ajansı’na (DPA) verdiği röportajında, “İslâm Almanya’ya ait midir?” şeklindeki bir soruya karşılık, “İnançlarını buraya getiren ve burada yaşayan Müslümanlar Almanya’ya aittir. Bu nedenle İslâm da Almanya’ya aittir. Ancak İslâmiyet bugüne kadar çok kısıtlı ölçüde kültürel toplumsal bir güç geliştirebilmiştir. Yüksek okullarımızda henüz yeni bir İslâmî akademik teoloji geliştirilmeye başlanmıştır. Yani, aydınlanma sürecini yaşamış, Yunan felsefesinden, Roma hukukundan ve Hıristiyan inancından etkilenmiş bir dünyada sesini duyurabilmesi ve tartışmaya müdahil olması daha biraz zaman alacak, ancak bu da gerçekleşecektir” şeklinde cevap verdi.

Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki bazı okullarda İslâm din dersi verilmesini nasıl bulduğunun sorulması üzerine de Schneider, bunu olumlu bulduğunu ifade ederek, “Din dersi, dinî cemaatlerin varacağı uzlaşma doğrultusunda verilmeli. Bu konuda Müslüman derneklerin bir görüşme muhatabı olarak görülmeleri konusunda anlaşmasını ümit ediyorum. Bunun ne kadar zor olduğunu biliyorum, ancak bu konuda anayasamızın normlarına göre hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Hıristiyan kiliselerin, üstünlüklerini kaybedecekleri endişesini yaşayıp yaşamadığı şeklindeki bir soruya karşılık da Schneider, gelişmelerin kendisini ürkütmediğini ya da kendisinde endişe oluşturmadığını kaydederek, önemli olanın, barış ve barışçı bir birliktelik konusunda mevcut olan potansiyellerin bir rekabet ya da karşılıklı mücadele için değil, karşılıklı saygı ve barışçı bir ortak hayat için kullanılması olduğunu söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑