DÜNYA

İsrail gazetesi Haaretz: Tek sorumlusu Netanyahu

İsrail’in en eski gazetesi olan ‘Haaretz’, bölgede yaşanan felaketin tek sorumlusunun İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu olduğunu ifade etti.

9 Ekim 2023 Saat: 13:49
İsrail gazetesi Haaretz: Tek sorumlusu Netanyahu
İsrail gazetesi Haaretz: Tek sorumlusu Netanyahu

'Haaretz', Başbakan Binyamin Netanyahu'ya sert eleştirilerde bulundu. Netanyahu'nun "İlhak ve mülksüzleştirme hükümeti kurduğu" belirtilen başyazıda, İsrail Başbakanı'nın "Filistinlilerin varlığını ve haklarını açıkça görmezden gelen bir dış politikayı benimsediği" kaydedildi ve “Felaketin sorumlusu tek bir kişidir” ifadelerine yer verildi.

“TAMAMEN BAŞARISIZ OLMUŞTUR”

Samimi Haber’in haberine göre, "Netanyahu İsrail-Gazze Savaşının Sorumluluğunu Taşıyor" başlıklı başyazıda, "İsrail'in başına gelen felaketin sorumlusu tek bir kişidir; Binyamin Netanyahu. Engin siyasi deneyimi ve güvenlik konularındaki yeri doldurulamaz bilgeliğiyle övünen Başbakan, bir ilhak ve mülksüzleştirme hükümeti kurarken, Bezalel Smotrich ve Itamar Ben-Gvir'i kilit pozisyonlara atarken ve Filistinlilerin varlığını ve haklarını açıkça görmezden gelen bir dış politikayı benimserken, İsrail'i bilinçli olarak sürüklediği tehlikeleri tespit etmekte tamamen başarısız olmuştur" ifadelerine yer verildi.

"ETNİK TEMİZLİK İÇİN AÇIK ADIMLAR ATTI"

"Netanyahu geçmişte kendisini savaşlardan ve İsrail'in çok sayıda kayıp vermesinden kaçınan temkinli bir lider olarak pazarladı" denilen başyazıda, şunlar belirtildi: "Son seçimlerdeki zaferinden sonra bu ihtiyatın yerini 'tamamen sağcı bir hükümet' politikası aldı ve Batı Şeria'yı ilhak etmek, El Halil Tepeleri ve Ürdün Vadisi de dahil olmak üzere Oslo'da tanımlanan C Bölgesi'nin bazı kısımlarında etnik temizlik yapmak için açık adımlar attı."

Yazıda, şunlar vurgulandı: "Bu aynı zamanda yerleşimlerin büyük ölçüde genişletilmesini ve Mescid-i Aksa'nın yakınındaki Tapınak Tepesi'ndeki Yahudi varlığının güçlendirilmesini ve Suudilerle yaklaşan ve Filistinlilerin hiçbir şey alamayacağı bir barış anlaşmasıyla övünmeyi ve hükümet koalisyonunda açıkça "ikinci bir Nakba"dan bahsetmeyi de içeriyordu."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑