MEDYA

İşsizlik Patlayabilir !

Gözcü Tv yayınına katılan mali müşavir Halil Kırlı, asgari ücret ve buna bağlı sgk pirimlerinin artışının işverenlerin işçi çıkarmasına hatta iş yerlerini kapatmasına neden olacağını belirtti.

9 Ocak 2024 Saat: 10:54
İşsizlik Patlayabilir !
İşsizlik Patlayabilir !

Gözcü Tv yayınına katılan Halil Kırdı, asgari ücret artışıve buna bağlı olarak yükselen sgk pirimlerinin işverenleri zor durumda bırakacağını, işverenlerin bu durum karşısında işçi çıkarma, kaçak işçi çalıştırma, hatta iş yerini kapatma gibi yollara gireceğini açıkladı.

Kırdı, yüksek enflasyon nedeniyle başta kira ve üretim maliyetlerindeki artışın işverenleri zor durumda bıraktığını belirtirken işçi maliyetlerindeki artışın buna eklenmesiyle durumun daha da içinden çıkılmaz bir hal aldığını belirtti. 2023 yılında mükelleflerinden bazı fabrikaların üretimi durdurup iş yerini kapattığını hatırlatan Kırdı, bunlara yenilerinin eklenebileceğini belirtti.

Sosyal güvenlik sisteminde dengesizliğe değinen Kırdı, iki çalışanın ödediği pirimle bir emeklinin maaşının karşılandığını, bu siteminde sürdürülebilir olmadığını belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑