YEME & İÇME

İstanbul’un Tarihi Semti Balat’ın En Özel Mekânı ‘Forno Balat’ 10 Yaşında

Balat'ın tarihi binalarından birinde konumlanan Forno Balat zengin menüsü, eşsiz tatları ve enerji dolu atmosferiyle 10. yaşını kutluyor. Açık mutfağı ve gizli arka bahçesi ile kendinizi bir kafe ya da restoranda değil, anne evinde gibi hissedeceğini

6 Ocak 2024 Saat: 10:22
İstanbul’un Tarihi Semti Balat’ın En Özel Mekânı ‘Forno Balat’ 10 Yaşında
İstanbul’un Tarihi Semti Balat’ın En Özel Mekânı ‘Forno Balat’ 10 Yaşında

Buram buram tarih ve kültür kokan Balat’ın eğimli arnavut kaldırımlı sokakları boyunca uzanan ve semtin simgesi olan tarihi yapılardan birinde yer alan Forno Balat 10. yılını kutluyor. İddiasını detaylarda yaşayan enfes tatları yorumlayarak sürdüren Forno Balat’ta etler aile kasabından, sebzeler mahalle manavından alınıyor. Fırında pişirilen lahmacun ve pideleri, sabahları sıcacık servis edilen kruvasanları ve özel tarifli sufleleriyle misafirlerini ağırlayan Forno Balat, lezzet ve kalite keşfine çıkanlarla 10 yıldır mutfağını paylaşmayı sürdürüyor.

10 yıllık lezzet sırrı

2013 yılında Yona Grunberg tarafından kurulan Forno Balat, 2017 yılında Grunberg’in vefatının ardından şu anki işletmecisi Nurettin Kapıyoldaş ve ekibiyle misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. İlk günden beri aynı kaliteyle hizmet verdiklerini vurgulayan Nurettin Kapıyoldaş lezzet sırlarını ‘doğal ürün kullanma konusunda gösterdikleri hassasiyet’ olarak tanımlıyor. Kapıyoldaş ‘Forno Balat olarak konuklarımıza sunduğumuz lezzetlerin tamamında doğallık bizim birinci önceliğimiz. Kullandığımız her ürünü en doğal yerinden temin etmeye çalışıyoruz. Pastırmamızı Kastamonu’dan, peynirlerimizi Erzurum’dan, tereyağımızı Trabzon’dan temin ediyoruz. Hiçbir katkı maddesi, tatlandırıcı kullanmadan sadece pancar şekerinden yapığımız reçellerimiz ise kahvaltılarımızın baş tacı. Aynı hassasiyetle semt kasabında bizim için özenle ayrılan etlerle yaptığımız lahmacun ve pideler; semt manavından seçtiğimiz sebzelerle misafirlerimizin önünde hazırlayıp fırınladığımız pizzalar 10 yıllık lezzet sırlarımızı taşıyor’ diyor ve ekliyor; organik gün kurusu kayısıyla yapılan suflelerimizin de bağımlılık yaptığını iddia ediyoruz.

 

Tarih kokan sokakta hafta içi serpme, hafta sonu açık büfe kahvaltı keyfi

Hafta içi serpme kahvaltı, hafta sonu açık büfe kahvaltı ile güne başlayan Forno Balat, her biri kendi yöresinden getirilen doğal kahvaltılık ürünlerden el yapımı ekmek ve sıcak pidelere, tereyağlı kruvasandan, pişilere, yumurtalı ekmekten, kaşarlı-sucuklu-kavurmalı sahanda yumurtaya, ev yapımı reçellerden çeşit çeşit peynirlere kadar her damak zevkine hitap eden zengin seçenekler sunuyor.

 

 

 

 

 

Yerel mutfağın incelikle yorumlandığı Forno Balat’ ta tarihi dokunun ve benzersiz atmosferin eşliğinde çayınızı yudumlarken nefis bir kahvaltı ile güne başlamanın ayrıcalığını yaşayacaksınız.

 

Yoğun iş ve şehir temposundan uzaklaşıp, dostlarınızla keyifli vakit geçireceğiniz ve kendinizi evinizde hissedeceğiniz bir sıcaklık arıyorsanız, özenli servisi ve eşsiz tatları ile Forno Balat sizleri bekliyor.

 
 
 
r

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑