GÜNCEL

İstanbulkart sahibi sığınmacı sayısı ortaya çıktı.

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun “İstanbul’da 500 bin mülteci var” açıklamasına yanıt İYİ Parti’den geldi. İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, BELBİM kayıtlarına göre 1,6 milyon yabancı uyruklunun İst

22 Mayıs 2022 Saat: 10:22
İstanbulkart sahibi sığınmacı sayısı ortaya çıktı.
İstanbulkart sahibi sığınmacı sayısı ortaya çıktı.

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AKP  Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun “İstanbul’da 500 bin sığınmacı var” açıklamasına yanıt İYİ Parti’den geldi. İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, Belbim kayıtlarına göre 1,6 milyon yabancı uyruklunun İstanbulkart aldığını açıkladı.

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AKP  Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun katıldığı bir televizyon programında sığınmacılarla ilgili yaptığı açıklama tartışma yaratmıştı.

AKP’li Göksu’nun İstanbul’da 500 bin sığınmacı olduğunu iddiasın yanıt İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan’dan geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İYİ Partili Özkan, İstanbulkart taşıyan yabancıların sayısını açıkladı.

İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili Özkan'ın açıklaması şu şekilde:

"YANLIŞ: Tevfik Göksu: İstanbul’da 500.000 sığınmacı - göçmen var.

DOĞRU: BELBİM kayıtlarına göre 1,6 milyon yabacı uyruklu İstanbul kart almış ve %42 si Suriyeli! Sadece doğruları söylemeye devam edeceğiz."

İşte o paylaşım:

AKP'Lİ TEVFİK GÖKSU NE DEMİŞTİ?

AKP'li Tevfik Göksu, katıldığı bir canlı yayında sorulan "Esenler'de mülteci nüfusu ne kadar, sizi rahatsız ediyor mu?" sorusuna, verdiği cevapla gündem olmuştu. Göksu, Esenler’de 57 bin kadar mülteci olduğunu belirterek "Yok biz de rahatsız edecek bir boyut yok. Bize yansıyan, sorun olarak gördüğümüz pek bir şey yok doğrusu. İstanbul'da bildiğim kadarıyla 500 bin kadar mülteci var. Mülteci eleştirilerini de insani bulmuyorum" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑