GÜNCEL

İşte Atatürk sevdalısı İlhan İrem'in Atatürk'le ilgili meşhur yazısı

Türk müziğinin unutulmaz isimleri arasında yer alan sanatçı İlhan İrem 67 yaşında hayatını kaybetti.

28 Temmuz 2022 Saat: 23:35
İşte Atatürk sevdalısı İlhan İremin Atatürkle ilgili meşhur yazısı
İşte Atatürk sevdalısı İlhan İrem'in Atatürk'le ilgili meşhur yazısı

Böbrek rahatsızlığı nedeniyle bir süredir hastanede diyaliz tedavisi gören İlhan İrem'in durumunun ağırlaştığına dair bilgiler paylaşılmıştı İrem, 67 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Magazin basınına malzeme olurken göremeyeceğimiz ender sanatçılardan biri olması ve inzivaya çekilip başka bir boyutta yaşaması İlhan İrem'i hep gizemli yapmıştı.

Atatürkçü kişiliğiyle bilinen İlhan İrem’in 2018 yılında Erdoğan’ın "Hepimiz aynı gemideyiz" sözlerine ünlü sanatçı ilhan İrem, "Biz ışıl ışıl Cumhuriyet Gemisindeyiz" karşılığını vermesi dönemin en çok konuşulanları arasına girmişti.

NE OLMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen AKP Rize İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunmuş, “Biz hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi yürüdüğünde hep birlikte kazandığımız gibi delinip su aldığında da hepimiz aynı akıbete düçar olacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlerin ardından ünlü sanatçı İlhan İrem sosyal medya hesabından Atatürk’le ilgili o meşhur yazısını paylaşmıştı. Ünlü sanatçı “Biz ışıl ışıl Cumhuriyet Gemisindeyiz. Kaptanımız bütün insanları kamplaştırmadan, ötekileştirmeden aynı sıcaklıkla kucaklayan ve halkına asla yalan söylemeyen Mustafa Kemal Atatürk'tür. Sizinle #AynıGemideDeğiliz” dedi.

FETÖCÜLER YAKASINI BIRAKMAMIŞTI

İlhan İrem, 1999 yılında yazdığı yazıda FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e “Fetuş” demişti. İlhan İrem 2017 yılında Sözcü gazetesine verdiği röportajda konuyla “1999'da FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e iktidar çevrelerinin "Hocaefendi" dediği günlerde siz "Fetuş" demiştiniz. Başınıza neler gelmişti?” soruya şöyle yanıt vermişti:

“Şimdilerde 'aldatıldık' diyenlerin birçoğunun paralel yapı ile paralel oldukları yıllardı. O yazı üzerine Fethullah Gülen bir milyar liralık tazminat davası açtı. Mahkeme üçyüz milyona karar verdi ve davayı Fethullah Gülen kazandı. O yıllar sahnelerden uzak durduğum, konser vermediğim yıllardı. Bu nedenle çalışmalarıma bir engelleme girişiminde bulunup bulunmadıklarını bilmiyorum.”

İşte İlhan İrem’in o yazısı:

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑