DÜNYA

İşte Obama’nın Yeni Ulusal Güvenlik Danışmanı

ABD Başkanı Barack Obama’nın ulusal güvenlik danışmanı Tom Donilon’ın istifasının ardından boşalan koltuğa, Amerika’nın Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi Susan Rice’ı n atanacağı bildiriliyor.

5 Haziran 2013 Saat: 16:51
İşte Obama’nın Yeni Ulusal Güvenlik Danışmanı
İşte Obama’nın Yeni Ulusal Güvenlik Danışmanı
Beyaz Saray yetkilileri, bu bilgiyi doğrularken başkan Barak Obama’nın resmi duyuruyu bugün ilerleyen saatlerde yapacağını kaydetti.

Önümüzdeki ay görevi bırakacak olan Donilon, Obama’nın en için önemli bir dış politika danışmanlarından biriydi.  

Obama’ya çok yakın bir isim olarak bilinen Susan Rice, Libya’da Amerika’ya yönelik ölümcül saldırıyla ilgili sürdürülen soruşturmayla ilgili, Cumhuriyetçi Kongre üyelerinin eleştirilerine maruz kalıyor. Rice, bir televizyon röportajında saldırıların spontane gerçekleştiğini söylemiş, daha sonra bu bilginin yanlış olduğu kanıtlanmıştı.

Susan Rice’ın aslında Hillary Clinton’ın ardından Dışişleri Bakanlığı görevine gelmesi düşünülüyordu. Ancak Cumhuriyetçilerin yoğun eleştirileri bu kararı askıya aldırmıştı.

Ulusal güvenlik danışmanlığı görevi, senato onayı gerektirmiyor. Yetkililer, Susan Rice’tan boşalan Amerika’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği görevine ise Obama’nın danışmanlarından eski gazeteci Samantha Power’ın aday gösterileceğini açıkladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑