EKONOMİ

İşte savunmanın yeni harikası

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile FNSS Savunma Sistemleri AŞ arasındaki Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü (SAMUR) Sözleşmesi kapsamında yarın kalifikasyon testleri yapılacak.

16 Mayıs 2013 Saat: 16:54
İşte savunmanın yeni harikası
İşte savunmanın yeni harikası
SSM'den yapılan açıklamaya göre, SSM ile FNSS Savunma Sistemleri AŞ arasında 30 Ocak 2007'de imzalanan ve halen yürütülen Türk savunma sanayinin sözleşmeye bağlanmış ilk özgün tasarımlı kara aracı projesi SAMUR sözleşmesi kapsamında Gelibolu Demirci Göleti'nde köprü seti kalifikasyon testleri gerçekleştirilecek.

Testlerin tamamlanmasının ardından Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar başkanlığındaki bir heyet, köprü seti kurulumuna ilişkin tanıtım gösterisine katılacak.

Söz konusu gösteride, FNSS tarafından özgün olarak üretilen Amfibi Zırhlı Muharebe İstihkam İş Makinası (KUNDUZ) araçları da görev yapacak.


TÜRK SAMURU'NUN ÖZELLİKLERİ

Hem karada hem de suda hareket edebilen Samur, karada saatte 100 kilometre, suda yaklaşık 20 kilometre hıza kadar ulaşabiliyor. Karada bir TIR'ı andıran suya girdiğinde tekerleklerini içine çekerek adeta bir gemiye dönüşen Samur, 12 metre uzunluğa, 4 metre genişliğe ve 3,5 metre yüksekliğe sahip. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑