GÜNCEL

İşte şehitlerimizin kimlikleri!

Çukurcadaki saldırıda şehit olan 6 asker ile hayatını kaybeden 2 korucudan üçünün kimlikleri açıklandı.

5 Ağustos 2012 Saat: 15:45
İşte şehitlerimizin kimlikleri!
İşte şehitlerimizin kimlikleri!

Üç şehidimizin Uzman Çavuş Ahmet Kurak, Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya, Jandarma Er Metin Çevik olduğu belirlendi

BABA YÜREĞİ BU ACIYA DAYAMADI!

Türkiye bu sabah öğrendiği 8 şehit haberiyle sarsıldı. Şehitlerin evlerine ateş düştü. Malatyalı şehit asker Ahmet Kurak'ın babası aldığı haberle fenalık geçirirken, Zonguldaklı şehit Metin Çevik'in babası oğlunun 15 gün sonra terhis olmasını beklediklerini söyledi.

ORUCUNU HİÇ BIRAKMAMIŞTI

Hakkari’nin Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Metin Çevik’in, Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı Beldesi Başören köyündeki evinde hüzün var. Geçimli köyündeki askeri karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda, şehit olan er Metin Çevik’in, Başören köyü Çömetenler Mahallesi’nde yaşayan ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Albay Yalçın Enç ve İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, Şehit Çevik’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Anne Çevik ise, taziye ziyaretine gelenlere, en son oğluyla telefonda görüştüklerinde kendisine oruç tuttuğunu ve hiç bırakmadığını söylediğini ifade etti.

TERHİSİNE 15 GÜN KALMIŞTI

Baba Recep Çevik, AA muhabirine, 2 kız, 1 erkek çocuğu olduğunu belirterek, ”Oğlum yaklaşık 15 gün sonra terhis olacaktı. Türk halkının başı sağ olsun, acımız büyük” dedi. Bu arada şehit Çevik’in evinin önünde Kur’an-ı Kerim okunurken, sağlık görevlilerinin de hazır bekletildiği görüldü. Hakkari’nin merkeze bağlı Geçimli köyündeki karakola teröristlerce düzenlenen saldırıda 6 asker ile 2 köy korucusu şehit olmuştu.

BABA YÜREĞİ DAYANAMADI

Çukurca Karayolu üzerinde bulunan Geçimli Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen askerlerden Uzman Çavuş Ahmet Kurak’ın, Malatya’daki baba ocağına ateş düştü. E Kentin Şehit Fevzi Mahallesi’nde oturan Kurak Ailesi’nin evine gelen asker, baba Mustafa Kurak’a acı haberi verdi. Haberi alınca fenalaşan Mustafa Kurak’a, hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi. Haberi alan yakınları da Kurak Ailesi’nin evine akın etti. İtfaiye ekibi de şehit ailesinin evinin bulunduğu sokağı bayraklarla donattı. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da eve gelerek acılı aileye başsağlığı dileklerini iletti. Kurak Ailesi’nin 5 çocuğundan ikinci çocuğu olan Ahmet Kurak’ın yaklaşık 1.5 yıldır Hakkari’de görev yapıyordu.




YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑