GÜNCEL

İşte yeni 400 proje

Kabinenin 100 günde ve 46 milyar lira bütçeyle hayata geçireceği 400 yeni projeyi açıklayan Erdoğan, Türkiye’nin ekonomik bir savaş ile karşı karşıya olduğunu belirterek, “Hiç endişe etmeyin, biz bu savaştan da galip çıkacağız” dedi...

4 Ağustos 2018 Saat: 09:48
İşte yeni 400 proje
İşte yeni 400 proje

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye’de 100 günde 46 milyar bütçeyle hayata geçirilecek 400 yeni projeyi içeren eylem planını açıkladı. “İlk 100 günde tamamlanacak proje sayısı binin üzerindedir. Biz bunlardan daha önemli ve öncelikli gördüğümüz 400’üne programda yer verdik” diyen Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

ALPARSLAN’DAN ÖZAL’A: Yeni yönetim sistemimiz demokrasi tarihimizin zirvesini oluşturuyor. Darbeler, muhtıralar, türlü müdahaleler, pek çoğunu üzüntüyle karşıladığımız nice acı hadiselerin ardından böyle bir demokratik olgunluğa erişmemiz en büyük kazanımımız. Bu vesileyle Malazgirt’te Sultan Alparslan’dan başlayarak, Anadolu SelçukluDevleti’ni kuran Süleyman Şah’ı, Osmanlı çınarını bu topraklara diken Ertuğrul Bey ve Osman Gazi’yi, Avrupa’nın kapılarını Osmanlı’ya açan Sultan 1. Murat’ı, İstanbul’u fethederek çağ kapatıp çağ açan Fatih Sultan Mehmet Han’ı, Kutsal Emanetler’e hizmet etme şerefini milletimize kazandıran Yavuz Sultan Selim Han’ı, Osmanlı’nın son döneminde izlediği usta siyasetle devleti yıllarca ayakta tutan Sultan Abdülhamid’e, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, demokrasiye geçişimizin bedelini canı ile ödeyen şehit başvekil Adnan Menderes’i, dünyanın yeniden yapılandığı kritik dönemde Türkiye’nin bu değişimin gerisinde kalmamasını sağlayan rahmetli Turgut Özal’ı ve ismini zikredemediğim istikbalimiz için emeği geçmiş ecdadımızın her birini hayırla yad ediyorum.

OVP AĞUSTOS SONUNDA: Bugün ilk 100 günlük icraat programımızı milletimizle paylaşıyoruz. Orta vadeli programı ağustos sonuna kadar kamuoyuna ilan edeceğiz. 2019-2023 dönemine ilişkin stratejik plan çalışmalarını da kasım sonuna kadar tamamlayacağız.

46 MİLYAR TL BÜTÇE: 46 milyar bütçeyle hayata geçirilecek 400 proje yeni dönemin ateşleyici gücü olacak. Bu projeleri hazırlarken ilave kaynak ihtiyacı doğmamasına özellikle dikkat ettik.

81 İL BAZINDA TAKİP: Cumhurbaşkanlığı’nın doğrudan yürüteceği faaliyetleri sınırlı tuttuk. Bu projelerden biri vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine erişimini hızlandıran ve maliyetleri azaltan e-devlet sistemini etkinleştirmek olacak. Bir başka projmiz de tüm icraatların, planların, projelerin 81 il bazında takibini sağlayacak sistemi en kısa sürede cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurmaktır. Böylece tüm yatırımları Ankara’dan illerimize ve illerimizin her birinden Ankara’ya uzanan karşılıklı etkileşime dayalı bir sistemle takip etme imkanına kavuşacağız.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑