EKONOMİ

İSTKA'dan 30 milyon lira destek

İstanbul Kalkınma Ajansı 30 milyon lira bütçeli 'Bilgi İletişim Teknolojileri Odaklı Ekonomik Kalkınma' temalı hibe programı için ilana çıktı.

7 Ocak 2013 Saat: 12:03
İSTKA'dan 30 milyon lira destek
İSTKA'dan 30 milyon lira destek
Yapılan açıklamaya göre, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)'nın 2012 yılı ikinci dönem Mali Destek Programı kapsamındaki ''Bilgi İletişim Teknolojileri Odaklı Ekonomik Kalkınma'' temalı hibe programının toplam bütçesi 30 milyon lira olarak belirlendi. Programa sadece kar amacı gütmeyen kurumlar değil işletmeler de başvurup destekten yararlanabilecek.

Bu programla İstanbul bilgi iletişim teknolojileri sektörünün inovasyon kabiliyetinin, işbirliği olanaklarının ve rekabetçiliğinin güçlendirilerek İstanbul bölgesinin küresel alanda rekabet edebilirliğinin artırılmasını amaçlayan İSTKA, program kapsamındaki projelere asgari 200 bin lira destek verecek.

Destek tutarı, işletmeler için 400 bin liraya, kar amacı gütmeyen kurumlar için ise 800 bin liraya kadar çıkabilecek. Programın bütçesi ise 15 milyon lirası işletmeler için, 15 milyon lirası da kar amacı gütmeyen kurumlar için olmak üzere toplam 30 milyon lira.

Son başvuru tarihi işletmeler için 7 Şubat 2013, kar amacı gütmeyen kurumlar için 12 Şubat 2013 olan programda, İstanbul'un kentsel ve sosyal sorunlarına bilgi ve iletişim odaklı yenilikçi çözüm sunan ve yüksek katma değer üreten projelere öncelik verilecek.

Proje desteği için, kar amacı güden işletmeler ve valilik, kaymakamlıklar, kamu kurumlarının il ve bölge müdürlükleri ve başkanlıkları, diğer kamu kurumlarının ilde bulunan en üst birimleri, yerel yönetimler (İl Özel İdaresi, belediyeler ve tüzel kişiliği haiz bağlı kuruluşları), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıkları, üniversiteler ve üniversitelere bağlı uygulama ve araştırma merkezleri, fakülteler, yüksekokullar, enstitüler, Sanayi Odası ve Ticaret Odası, Organize Sanayi Bölgeleri, Küçük Sanayi Siteleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler, odalar, meslek örgütleri ve Sivil Toplum Kuruluşları başvuru yapabilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑