EKONOMİ

İSTKA'dan 40 milyon lira hibe

İSTKA'dan sosyal içerikli projelere 40 milyon lira hibe geliyor...

9 Ocak 2013 Saat: 12:29
İSTKA'dan 40 milyon lira hibe
İSTKA'dan 40 milyon lira hibe
İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik 2012 yılı ikinci dönem Mali Destek Programı kapsamında, ''Sosyal İçermeye Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı'' temalı hibe programı için ilana çıktı.

İSTKA'nın yazılı açıklamasına göre, programla, çocuk, genç, kadın, engelli ve yaşlılar gibi sosyal dışlanmaya maruz kalabilecek sosyal risk gruplarının ihtiyaçlarına çözüm olabilecek projelere destek verilecek.

Sosyal risk gruplarının veya dezavantajlı grupların, yoksunluk durumundan çıkarılarak ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının artırılması, yaşam fırsatlarından eşit ve tam olarak yararlanmalarının sağlanması, toplumla bağlarının güçlendirilmesinin amaçlandığı programın toplam bütçesi, 40 milyon lira olarak belirlendi.

Son başvuru tarihi 13 Şubat 2013 olan programda, proje bazında verilecek destek tutarı 250–750 bin lira arasında değişirken, tutar belediyeler için 1,5 milyon lirayı bulabiliyor.

Proje desteği için, valilik, kaymakamlıklar, kamu kurumlarının il ve bölge müdürlükleri ve başkanlıkları, diğer kamu kurumlarının ilde bulunan en üst birimleri, yerel yönetimler (il özel idaresi, belediyeler ve tüzel kişiliği haiz bağlı kuruluşları), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıkları, üniversiteler, sanayi ve ticaret odaları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi sitesi kooperatifleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler, odalar, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları başvuru yapabiliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑