SAĞLIK

İzmir Diş Hekimleri Odası Çözüm Odaklı Çalışıyor

İzmir Diş Hekimleri Odası (İZDO) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Çağında, oda olarak sektörün gelişimi ve özlük haklarının korunması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

11 Ocak 2023 Saat: 13:12
İzmir Diş Hekimleri Odası Çözüm Odaklı Çalışıyor
İzmir Diş Hekimleri Odası Çözüm Odaklı Çalışıyor

Çağında, Türk Diş Hekimleri Birliği'nin (TDB) ve İZDO'nun katkılarıyla, meclisteki diş hekimi milletvekillerine iletilen ve Torba Yasa'da yer almasını istedikleri talepleri dile getirdi.

Kamu ve özel sağlık kuruluşlarında maaşlı veya ücretli çalışan diş hekimi ile muayenehanede görev yapan diş hekimlerinin yaptığı iş aldığı risk ve buna bağlı olarak yıpranmaların aynı şekilde olduğunu belirten İZDO Başkanı Deniz Çağında, “Muayenehanelerde çalışan ve özel sağlık kuruluşlarının sahibi olan diş hekimlerinin fiili hizmet süresi zammından yararlandırılmaması eşitlik ilkesine aykırı görülmektedir. Bu nedenle diş hekimlerine fiili hizmet süresi zammı uygulanmasını istiyoruz. Bir diğer konu da SSK ve Bağ Kur emeklisi olan diş hekimleriyle emekli sandığı emeklisi olup da çalışmakta olan diş hekimlerinin ilave ödemeden yararlanmasını istiyoruz. Diş hekiminin yanında, muayenehanelerde meslektaşının sigortalı olarak çalışabilmesini istiyoruz. Muayenehanelerde diş hekiminin istihdam edilmesi kayıt dışı çalışmayı kayıt altına alacağı gibi istihdamın artmasına da destek olacaktır. Son olarak meslekte 15 yılını doldurmuş diş hekimlerine yeşil pasaport verilmesini ve böylece uluslararası dolaşımın desteklenerek bilgi ve deneyim paylaşımlarının da kolaylaşmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

SORUNLARIN TAKİPÇİSİYİZ

Yaşanan sorunları takip ederek çözüm odaklı çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Çağında, şu bilgileri verdi: “Bugün itibariyle ülkemizdeki diş hekimliği fakültelerinin sayısı 104'e ulaşmıştır. Her yıl 8 bin genç meslektaşımızın aramıza katılmasıyla sorunlar daha da artmakta ve mezunlarımız gelecek endişesiyle karşı karşıya kalmaktadır. Bu rakamın önümüzdeki 5 yıl içinde iki katına ulaşması beklenmektedir. Bu durum da sektörümüz adına istihdam açığına neden olmaktadır. Öte yandan artan enflasyon ve buna bağlı olarak yükselen işletme giderleri meslektaşlarımızda sıkıntılar yaratmaktadır. Düzenli olarak ödeme yaptığımız elektrik, su, kira, personel gideri ve sarf malzemeleri son bir yılda işletme maliyetini yüzde 300'e varan ölçüde artırmıştır. Bu konuda gerekli adımların atılması ve ekonomik istikrarın tesis edilmesi gerekmektedir. İZDO olarak yeni mezunlarımızın istihdam edilmesini önemsiyoruz ve bunun için projeler geliştiriyoruz. Her perşembe günü yapılan seminerler ve yılda iki kere gerçekleştirdiğimiz kongrelerle birlikte meslektaşlarımızın eğitimine katkıda bulunuyoruz. Mevcut sorunlar karşısında da meslektaşlarımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑