TURİZM

İzmir Kruvaziyer Turizmi İle Turist Sayısını Arttırmayı Hedefliyor

Geçen yıl 504 bin kruvaziyer turistini ağırlayan İzmir, bu yıl bu rakamı arttırmayı hedefliyo

23 Temmuz 2012 Saat: 23:48
İzmir Kruvaziyer Turizmi İle Turist Sayısını Arttırmayı Hedefliyor
İzmir Kruvaziyer Turizmi İle Turist Sayısını Arttırmayı Hedefliyor

İzmir Alsancak Limanı'na yanaşan "Norvvegian Spirit", "Aida Aura", "Aida Diva" ve "MSC Divina" isimli 4 kruvaziyerle kente 13 bin 626 yolcu ve mürettebat giriş yaptı. Dört geminin aynı anda Alsancak Limanı'na gelmesinden dolayı ilk kez bir kruvaziyer yük rıhtımına yanaştırıldı.

Ziyaretçilerin bazıları Efes Antik Kenti ve Meryemana Evi'ni gezdi, bazıları kent turu yaptı. Kemeraltı'na alışveriş yapmaya giden turistler yoğunluğun yaşanmasına neden oldu.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, 2003'de bir yıl boyunca İzmir'e gelen kruvaziyer yolcu sayısının 3 bin 271 olduğunu, sadece bir günde 13 binin üzerinde kişinin kente giriş yaptığını belirtti.

"Kruvaziyer turizminde İzmir'in başarısı rakamlarla ortada" diyen Demirtaş, geçen yıl 504 bin turisti ağırladıklarını bu yıl rakamı 650 bine çıkaracaklarını ifade etti.

İzmir'in kruvaziyer turizmde gelişimi ve performansı nedeniyle şirketlerin harekete geçtiğini, Costa Fascinosa'nın ilk seferini İzmir'e yaptığını dile getiren Demirtaş, gemilerin daha uzun süre kentte kalmaları ve yolcuların daha çok alışveriş yapmasını istediklerini belirtti.

"Kruvaziyer turizminde İzmir'in başarısı rakamlarla ortada" diyen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkam Ekrem Demirtaş, geçen yıl 504 bin turisti ağırladıklarım bu yıl rakamı 650 bine çıkaracaklarını söyledi

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑