GÜNCEL

İzmir'deki 'gizli belge' davası gergin başladı

İzmir'de son yılların en büyük davası olarak gösterilen "Gizli belge ve bilgi bulundurma" davası için İzmir Adliyesi önünde yaklaşık 2 bin kişi toplandı. Sanıkların getirilmesi beklenirken sanık avukatları da arkadaşlar

16 Nisan 2013 Saat: 12:14
İzmir'deki 'gizli belge' davası gergin başladı
İzmir'deki 'gizli belge' davası gergin başladı
Aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu çok sayıda sanığın bulunduğu dava nedeniyle yaklaşık 1500 polis akşamdan itibaren Bayraklı'daki Adliye Sarayı'nın çevresinde önlem aldı. Adliye çevreresindeki caddelerde araçlar park ettirilmedi, binanın çevresine demir bariyerler yerleştirildi.

Adliye binasına isimleri bulunanlar alınmadı. Tutuksuz yargılanan bazı sanıkların isimlerinin veri tabanında yer almaması zaman zaman tartışmalara yol açtı. Kimlik kontrolü nedeniyle girişte uzun kuyruklar oluştu.

Sabah erken saatlerden itibaren çoğunluğu İşçi Partisi ve TGB üyesi yaklaşık 2 bin kişi adliyeçevresinde toplanmaya başladı. PoAVUKATLARDAN TEPKİ:  GAZ SIKILDI

Adliye Sosyal Tesisleri’nin özel olarak hazırlanan duruşma salonunda davanın başlaması için sanıkların getirilmesi beklenirken, bu kez avukatlardan tepki geldi. Duruşma başlamadan önce bazı avukatlar, içerideki meslektaşlarına seslenerek kontrol noktasında arkadaşlarının darp edildiğini, biber gazı sıkıldığını bu nedenle salonu terk etmelerini istedi. Buna uyan bazı avukatlar, salonu terk etti. Avukatlar bir süre sonra salona geri döndü.

TUTUKLULAR OTOPARKTAN SALONA ALINDI

Cezaevinden getirilen sanıkları taşıyan araçlar sabah erken saatlerde adliyenin alt katındaki otoparka girdi. Tutuklular otoparktan duruşma salonuna çıkarıldı.lis protestocuları adliyeye yaklaştırmadı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑