BELEDİYE

İzmit Belediyesi’nde online ruhsat denetimi

İzmit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, denetimlerini online yöntemiyle yapmaya başladı

18 Mayıs 2016 Saat: 14:17
İzmit Belediyesi’nde online ruhsat denetimi
İzmit Belediyesi’nde online ruhsat denetimi

Yetkililer, online ruhsat denetim sisteminin faaliyete geçtiğini belirterek, “Esnaf denetimlerini artık online olarak tabletten, cep telefonundan ve normal bilgisayarlar üzerinden anlık olarak yapılabilmekteyiz. Bu sistem her yapılan denetimi görünür kılıyor. Sistem bizi yönlendirdiğinden Müdürlüğümüzün verimliliğini de yüzde 95 oranına kadar yükseltmiş durumdayız” dedi.

DIŞARIDAN DENETİM GELİYOR

İşyerlerinin denetiminde yeni bir sisteme daha geçildiğini söyleyen ilgililer, “Esnaflarımızın işyerinin camlarına yapıştırılacak olan QR kare kod barkodlar ile işyerlerinin dışarıdan denetimi sağlanacak. Denetim ekiplerimiz, cama yapıştırılan barkodu tablet bilgisayarlara okutarak işyerinin içerisine girmeden denetimlerini yapabilecekler. Olası uygunsuzluklarda, durum tespit tutanağı veya şikâyet konularına anlık olarak cevap verebilecek.

RUHSATLI – RUHSATSIZ HARİTASI

Sistem sayesinde denetim yapan dış ekiplerimiz tarafından işyerinin konum bilgileri, iş yeri ile alakalı resimler ve uyarı bilgileri anlık olarak merkez ile paylaşılmaktadır. İşyerlerinin ruhsatlı, ruhsatsız, iskân sorunlu ve itfaiye sorunlu yerlerin Google Maps haritalar üzerinde gösterilmesi de sağlanıyor. Sorunlar çözülene kadar denetimlerimizi devam ettiriyoruz. Haritada bulunan sokak görünümü özelliği sayesinde işyerine gitmeden önce bilgi sahibi olabiliyoruz. Denetime giden dış ekip görevlilerimiz her şeye vakıf bir şekilde denetimi gerçekleştirmiş oluyor.

RUHSATSIZ ESNAF SMS İLE UYARILACAK

Denetimler sırasında ruhsatsız olduğu tespit edilmiş esnaf için mühürleme tebligatına gidilmeden önce ruhsat alması için SMS ile bildirim yapılacak, SMS bildirimine duyarsız kalan esnafa mühürleme tebligatı verilerek yasal işlem yapılacaktır” diye konuştu.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑