DÜNYA

Japonya'da seçimleri LDP kazandı

Japonya'da resmi olmayan sonuçlara göre, genel seçimi, son 3 yıldır muhalefette olan muhafazakar Liberal Demokratik Parti (LDP) kazandı.

16 Aralık 2012 Saat: 19:29
Japonya'da seçimleri LDP kazandı
Japonya'da seçimleri LDP kazandı

Sandık çıkış anketlerine göre, Japonya'da 2006 - 2007 döneminde de Başbakan seçilen Shinzo Abe, bu göreve ikinci kez gelerek son 6 buçuk yılda seçilen 7. başbakan oldu.

Japonya'nın resmi yayın organı NHK, 1955 yılındaki kuruluşundan 2009 yılındaki seçime kadar 54 yıl boyunca 11 aylık kısa bir süre haricinde tek başına iktidarda kalan LDP'nin Japon Parlamentosu'nun (Diet) alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'ndeki 480 sandalyeden 275 ila 300'ünü kazanmasının tahmin edildiğini açıklamıştı.

Resmi sonuçların yarın sabah açıklanması bekleniyor.

BAŞBAKAN NODA İSTİFA ETTİ

Japonya Başbakanı Yoshihiko Noda, resmi olmayan genel seçim sonuçlarına göre kaybetmesinin ardından, Japonya Demokratik Partisi'ndeki (DPJ) başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Noda, bu akşam düzenlediği basın toplantısında genel seçim sonuçlarını ''son derece ağır'' olarak niteledi, DPJ yetkililerinin yeni bir lider seçmek için en kısa zamanda toplanacağını söyledi.

Japonya'nın resmi yayın organı NHK, seçim öncesi sandalye sayısı 230 olan DPJ'de seçim sonrası bu sayının 100'ün altına ineceğinin öngörüldüğünü, Liberal Demokratik Parti'nin, Japon Parlamentosu'nun (Diet) alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'ndeki 480 sandalyeden 275 ila 300'ünü kazanmasının tahmin edildiğini açıklamıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑