GÜNCEL

Kabak tekerler ölüme götürdü

Bolu TEM'de karla kaplı yolda takla atan yolcu otobüsün tekerlerleri kabak çıktı. Başka birçok hatası bulunan ölüm otobüsüne kesilen ceza ise 77 TL!

8 Ocak 2013 Saat: 16:50
Kabak tekerler ölüme götürdü
Kabak tekerler ölüme götürdü
TEM’in Bolu Dağı geçişinde karla kaplı yolda kayan yolcu otobüsünün bariyerlere çarparak devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü 10 kişi yaralandı. Ölen kişinin 25 yaşındaki Erkan Topaloğlu olduğu belirlendi. Kaza yapan otobüsün zorunlu hale getirilmesine rağmen kar lastiği takmadığı ve uzun süredir kullanımdan ötürü lastiklerinin aşırı derecede aşındığı tespit edildi.

Kaza saat 04.15 sıralarında, TEM’in Bolu Dağı geçişi 2 nolu viyadük üzerinde meydana geldi. İstanbul yönüne giden yolcu otobüsü karla kaplı yolda kayarak bariyerlere çarpıp devrildi. Kazada Erkan Topaloğlu ölürken, 10 kişi yaralandı.

Kaza yerine sevk edilen polis ve Karayolları ekipleri, kara yağışı ve hava sıcaklığının sıfırın altında 6 derece olması nedeniyle yaralıları polis ve Karayolları araçlarına bindirdi. Gelen çok sayıda ambulansla yaralılar Bolu ve Düzce’de bulunan hastanelere kaldırıldı.

10 yaralıdan kimlikleri belirlenenen yaralıların otobüs sürücüsü Yılmaz Avuş, Birsen Şentürk, Fatma Baba, Cengiz Özatalay, Serdar Budak, Abdulvahap Akyıldız, Cüneyt Bağcı, Selver Öz olduğu belirlendi.

KANUNEN ZORUNLU AMA... 

Bolu Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri, kaza sırasında bir lastiği yerinden çıkan otobüste incelemede bulundu. Trafik ekipleri yolcu otobüsünde kış lastiği bulunmadığını hatta lastiklerin çoğunun 'kabak' olarak tabir edilen yola tutunma özelliği kaybetmiş lastikler olduğunu tespit etti.

KIŞ LASTİĞİ BİR KENARA, DİŞİ BİLE KALMAMIŞ! 

Kanuna göre yolcu ve yük taşımacılığı yapan ticari araçların kış lastiği takma zorunluluğu bulunurken, Ankara’dan İstanbul’a giden yolcu otobüsünün lastiklerinde diş bulunmaması dikkat çekti. 

CEZASI 77 LİRA!

Polis, yolcu otobüsünde kış lastiği bulunmaması nedeniyle Karayolları Trafik Kanunu’nun 30/1a maddesine göre "Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanmak" suçundan 77 TL ceza kesti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑