SİYASET

Kabine toplanıyor! Ramazan ayı öncesi son toplantı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlığında Kabine bugün toplanıyor. Kabinenin gündeminde gıda arz güvenliğine dair atılabilecek adımlar var. Ramazan ayı öncesinde yapılacak son toplantıda, fahiş fiyatlara ve Ramazan fırsatçılığına karşı alınacak tedbirler

28 Mart 2022 Saat: 09:41
Kabine toplanıyor! Ramazan ayı öncesi son toplantı..
Kabine toplanıyor! Ramazan ayı öncesi son toplantı..

Gıdada yaşanan spekülatif hareketler, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ve Türk sularında başıboş mayın alarmı... Kabinenin gündeminde hem iç hem de dış gelişmelere dair sıcak başlıklar var.

FIRSATÇILIĞA KARŞI ALINACAK TEDBİRLER GÖRÜŞÜLECEK

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanıyor. Gündemde gıdadaki fahiş fiyatlandırmalar ve spekülatif hareketler var. Ayçiçek yağı stokunun azaldığı iddialarının ardından bu kez şekere dair iddialar kamuoyuna yansıdı. Hem vatandaşların ani ve yüksek satın alımları hem de fırsatçılar nedeniyle fiyatlar yükseldi. Bakanlıklardan gelen açıklama ve müdahaleler ile fiyatlar düşse de ilerleyen günlerde diğer gıda ürünlerinde benzer durumların yaşanmaması için alınabilecek tedbirler kabinede görüşülecek.

 2 Nisan'da Ramazan ayı başlıyor. Piyasalardaki Ramazan fırsatçılığının önlenmesi ve gıda arz güvenliğinin sağlanması için atılacak adımlar masada olacak.

RUSYA-UKRAYNA KRİZİNDE YAPILAN GÖRÜŞMELER MASADA

Kabinenin dış gündemi de yoğun. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından Türkiye'nin başlattığı diplomasi hamlesi hızla devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan hem savaşın taraflarıyla hem de dünya liderleriyle görüşüyor. O görüşmelerin yansımaları, kalıcı ateşkesin sağlanması ve Ukrayna'dan Türk vatandaşlarının tahliyesi başlıkları kabinede ele alınacak.

KARADENİZ'DE GÜVENLİK ADIMLARI KONUŞULACAK

Türk sularındaki başıboş mayın tehlikesi de kabinede masaya yatırılacak. Ukrayna'nın Rus donanmasını önlemek için Odessa açıklarına bıraktığı mayınların sürüklenerek Türk sularına girmesi seyir güvenliğinde risk oluşturdu. Bölgede güvenliğin sağlanması ve olası kazaların önlenmesi için yapılabilecekler kabinede mercek altına alınacak.

İlgili Haber

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑