SİYASET

Kabinede revizyon iddiası! Albayrak ve Soylu'nun durumu ne olacak?

AK Parti kulislerinde 2020’nin sonu ya da 2021 yılı içerisinde yapılacak kongre öncesinde kabine değişikliği beklenirken yeni kabinede Albayrak ve Soylu'nun yer alıp almayacağı da merak ediliyor.

26 Şubat 2020 Saat: 12:39
Kabinede revizyon iddiası! Albayrak ve Soylunun durumu ne olacak?
Kabinede revizyon iddiası! Albayrak ve Soylu'nun durumu ne olacak?

AK Parti Kongresinin 2020’nin sonu ya da 2021 yılı içerisinde yapılması planlanıyor. AK Parti’de uzun zamandır kabine değişikliği beklentisi var. Hatta bu konuda “geç kalındığı” da ifade ediliyor.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ NE ZAMAN?

AK Parti kulislerine göre kabine değişikliğinin kongreyle bağlantılı yapılabileceği konuşuluyor. Yapılacak değişiklikle kabineden ayrılan isimlere kongrede görev verilebileceği belirtiliyor. Kongreden önce kabinede bir değişikliğin olabileceği kulislerde konuşuluyor.

ALBAYRAK VE SOYLU'NUN DURUMU NE OLACAK?

AK Partili ve MHP’li kurmaylara göre Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak değişmez, kabine de kalır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da kabinede kalacağı kulislerde konuşuluyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI YARDIMCISI SAYISI ARTACAK MI? MECLİS BAŞKANI DEĞİŞECEK Mİ?

Kulislerde “Cumhurbaşkanı yardımcısı sayısının artabileceği, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı ya da Meclis Başkanı olacağı” iddiaları da konuşuluyor.

AK PARTİ KULİSLERİNDE NELER KONUŞULUYOR?

Edinilen bilgiye göre kulislerde konuşulan bu görüşlere AK Partili bazı isimler, “iyi olur” derken eleştiren, “kötü olur” diyenlerin yanı sıra bazıları da “Dönüp dolaşıp aynı yere niye geliyoruz” eleştirisini yapıyor.

VERİLMİŞ BİR KARAR YOK

Ancak söz konusu görüşlerin kulis bilgisi olarak konuşulduğu, somut atılmış bir adımın ya da masada bekleyen bir kararın olmadığı öğrenildi.

“NİYE DÖN DOLAŞ NİYE AYNI İSİMLER”

Edinilen bilgiye göre bir grup “eskilerimiz gelsin abimiz olsun” görüşünü dile getiriyor. Bir grubun da “niye dön dolaş niye aynı isimler, İstanbul seçimlerinde gördük, orada gördük, burada gördük” dediği ve bunların da daha kalabalık grup olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑