EMLAK

Kaçak emlakçılara geçit yok

Kısa adı KEMDER olan Kocaeli Emlakçılar Derneği yönetimi belediyeler ve vergi dairesi ile birlikte başlattığı ortak çalışmayla kayıt dışı emlakçılara savaş açtı

7 Şubat 2013 Saat: 14:56
Kaçak emlakçılara geçit yok
Kaçak emlakçılara geçit yok
Kocaeli Emlakçılar Derneği(KEMDER), bir basın toplantısı düzenledi. Kahvaltıda; Kocaeli`de İzmit, Derince ve Kandıra başta olmak üzere bir çok ilçede kayıt dışı emlakçıların çoğaldığını kaydeden Alpay Hacıoğlu, “Derneğimize kayıtlı 450 emlakçı var. Bunların yanında başka bir işle uğraştıkları halde dükkanlarının camlarında emlakçı yazan ve kayıt dışı emlakçılık yapanlar söz konusu” dedi.
600 LİRA CEZA
Vatandaşlara çağrıda bulunan Hacıoğlu, “Dernek olarak bazı kayıt dışı emlakçıların ceza almasını sağladık. Vatandaşlarımız emlakla ilgili yapacakları işlemlerde bizlere başvursun. Gittikleri emlakçıların kaçak olup olmadığına dikkat etsin vatandaşlar. Tüm ilçelerimizde bu konuyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyeler, kaçak emlakçılara Kabahatler Kanunu`na göre 600 ile 700 lira arasında ceza kesiyor. İkinci defa yakalanmaları halinde otomatik olarak vergi dairesi tarafından kayıt altına alınıyorlar” diye konuştu. 
ÖNÜMÜZDEKİ YIL ODA OLACAĞIZ
Kocaeli Emlakçılar Derneği`nin oda olması yolunda çalışmalarının sürdüğünü de belirten  Hacıoğlu, “Derneğimiz 2004 yılında kuruldu. 2005 yılına kadar 200 üyesi olan meslek grupları oda olabiliyordu. Ancak 2005 yılından sonra bu sayı 500`e çıkarıldı. Şimdilerde 378 üyemiz var. 2014 yılına kadar bu sayıyı tamamlayarak oda olmak ayrıca emlakçıların bir kanunla tanımlanmasını da istiyoruz” ifadelerini kullandı.
EMLAK DANIŞMANLIĞI
Emlakçılık mesleğine prestij getirmek için 7 Mart`ta emlak danışmanlığı kursu açacaklarının altını çizen Hacıoğlu, “İzmit Çıraklık Eğitim Merkezi`nde eğitimler 7 Marta başlayacak. 60 kişilik bir kontenjan var. Bu kontenjanın 50 kadarı doldu. Çok az bir boşluk kaldı. Kursa başvuranlara emlak danışmanlığı eğitimi verilecek” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑