GÜNCEL

Kaçırılan askerin ağabeyi PKK'lı çıktı!

Diyarbakır Bingöl karayolunda 2 gün önce gece yol kesen PKKlılar izin dönüşü yapan 3 askeri yanlarına alarak kayıplara karışmıştı. Kaçırılan ailelerden Çeçan ailesi Muzlum-Dere gelerek açıklama yaparken, bir oğlu dağda diğer oğl

8 Ağustos 2012 Saat: 18:20
Kaçırılan askerin ağabeyi PKK'lı çıktı!
Kaçırılan askerin ağabeyi PKK'lı çıktı!

Diyarbakır Bingöl karayolunda 2 gün önce yol kesen PKK'lı teröristler izin dönüşünde bulunan askerlerden Hadi Gizli, Ramazan Başaran ve Reşat Çeçan'ı yanlarına alarak gözden kayboldu. Kaçırılan askerlerle ilgili kırsalda operasyonlar aralıksız olarak devam ederken, Çeçan ailesi ise Mazlum-Der Diyarbakır şubesine gelerek açıklama yaptı. Açıklama öncesi Kürtçe ağıtlar yakan anne Fatma Çeçan, gözyaşlarına hakim olamadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Mezlum-Der Diyarbakır Şube Sekreteri Nurettin Bozkurt, operasyonların durması ve PKK'nın eylemlerine son vermesi gerektiğini ifade ederek, 'Savaş için harcanan güç ve çabanın barışa sarf edilmesini istiyoruz. Barışa bir nebze olsun katkı sağlaması için de en son dün alı konulan 3 asker dahil olmaz üzere PKK tarafından alıkonulan herkesin serbest bırakılmasını talep ediyoruz' dedi.

PKK tarafından kaçırılan Er Reşat Çeçan'ın bir abisinin de PKK'nın dağ kadrosunda olduğu öğrenilirken, anne Fatma Çeçan ise ağlayarak, 'Oğlumun sağ salim gelmesini istiyorum. Ramazan ayıdır, barış ayıdır, barış olsun. Biz barış istiyoruz, oğlum sağ salim gelsin istiyoruz. 48 saattir oğlumdan haber alamıyorum' diyerek feryat etti.

Oğlu kaçırılan Cemal Çeçan ise, 'Benim zaten ciğerim yanmış. Ben Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na, Genelkurmay Başkanı'na sesleniyorum, bana bir haber verin. 48 saattir ben sağdan soldan haber alıyorum, kimse bize bir haber vermiyor. Biz istemiyoruz, ne gerilla ölsün ne asker ölsün. Her ikisinin de anasının ağlamasını istemiyoruz. Biz barış olsun istiyoruz' dedi.

Reşat Çeçan'ın Kastamonu'da acemi birliğini bitirdikten sonra 7 günlük izne geldiği ve usta birliğine teslim olmak amacıyla Trabzon'a gitmek için yola çıktığı öğrenildi. Çeçan ailesinin 4 erkek 3 kız olmak üzere 7 çocuğunun olduğu belirtildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑