DÜNYA

Kaddafi'nin çocukları ortadan kayboldu

Muammer Kaddafi'nin eşi ve 3 çocuğunun sığındıkları Cezayir'de ortadan kayboldukları belirtildi.

25 Mart 2013 Saat: 18:15
Kaddafi'nin çocukları ortadan kayboldu
Kaddafi'nin çocukları ortadan kayboldu
Cezayirli yetkililer,  Libya'nın eski lideri Kaddafi'nin ikinci eşi Safiye ve çocukları Aişe, Hanibal ve Muhammed'in ülkenin kuzeyindeki Staoueli'de ikamet ederken ortadan kaybolduklarını doğruladı.

HANİBAL KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

Muhalif güçler 2011 Ağustos ayında Trablus'a girdiklerinde, 3 kardeş anneleriyle birlikte Libya'dan kaçmıştı. Libya'nın talebiyle Aişe ve Hanibal Interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyordu. Libya yönetimi, özellikle, deniz ulaşımının başında görev yapmış ve Kaddafi'nin A takımında yer alan Hanibal'ın iadesine büyük önem veriyor.

SORUŞTURMA İÇİN TUTULDUM

Kaddafi'nin kız çocuğu Aişe'nin İsrailli avukatı Nick Kaufman, söz konusu iddialar konusunda açıklama yapmaktan kaçındı. Kaufman, Guardian'a yaptığı açıklamada, görevinin Kaddafi'nin öldürülmesini uluslararası ceza mahkemesine taşımak isteyen Aişe'ye yardım etmek olduğunu belirtti. İsrailli avukat, "Aişe tarafından bir tek sebep için tutuldum: Muammer Kaddafi cinayeti konusunda uluslararası mahkemede soruşturma başlatılmasını sağlamak." diye konuştu.

TUTUKLAMA TALEBİ VARDI

Mısır ve Fas, aralarında Kaddafi'nin kuzeni Ahmed Kaddafi El-Dam'ın da bulunduğu bazı Libyalı eski yöneticileri tutukladıklarını açıklamıştı. Hanibal ve kardeşlerinin, bu tutuklama haberlerinin ardından ortadan kaybolması dikkat çekti.

Kaddafi'nin en meşhur oğlu Seyfülislam,, Libya'nın Zintan şehrinde tutuklu bulunuyor. Diğer oğlu Sadi'nin ise Nijer'de ev hapsinde bulunduğu belirtiliyor. Umman ve Venezuela daha önce Kaddafi ailesinin sığınması için yeşil ışık yakmıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑